Evenimentul Zilei > Actualitate > Cornel Dinu a ieșit din operație. Medicul Ștefan Brădișteanu: „Noaptea aceasta va fi critică”
Cornel Dinu a ieșit din operație. Medicul Ștefan Brădișteanu: „Noaptea aceasta va fi critică”

Cornel Dinu a ieșit din operație. Medicul Ștefan Brădișteanu: „Noaptea aceasta va fi critică”

Fostul antrenor al echipei Dinamo, Cornel Dinu, a fost operat pe cord deschis la Spitalul Floreasca din Capitală. Intervenția, în timpul căreia lui Dinu i s-au făcut mai multe bypass-uri, a decurs bine, dar noaptea acesta va fi critică, ne-a declarat medicul Șerban Brădișteanu.

Oficialul dinamovist este la reanimare, dar operaţia a decurs bine.
„Operația durat 6-8 ore, a fost extrem de grea, dar a fost bine. Pacientul e bine, dar nu pot să dau un pronostic acum. Noaptea aceasta va fi critică. Sper că nu va mai avea nevoie de alte intervenții și sper să avem mai multe detalii în orele care urmează”, a declarat profesorul Șerban Brădișteanu.
Medicul a mai spus că intervenția a fost dificilă din cauză că pacientul avea mai multe vase de sânge care erau astupate.
Cornel Dinu a intrat în sala de operaţii la ora 11.00 în această dimineață. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de doctorul Şerban Brădişteanu, cel care s-a ocupat de Cornel Dinu încă de când s-a internat.
În urmă cu aproximativ trei săptămâni, fostul antrenor al echipei Dinamo s-a prezentat la Spitalul Floreasca după ce a suferit un infarct. Atunci, medicii au decis să-i monteze un stent.
Operaţia de bypass coronarian este o intervenţie de revascularizare menită să îmbunătăţească circulația sângelui din zona inimii la pacienţii cu afecţiuni severe ale arterelor coronariene.

CITIȚI ȘI:

  • Cornel Dinu a făcut infarct