Respectiva "adăugare", a explicat Corlăţean, ar fi legată de aspecte "incorecte faţă de situaţia reală din România", în contextul scandalurilor politice interne ce au stârnit reacţii ale unor oficiali europeni.
Ministrul justiţiei a adăugat că informaţiile furnizate cancelariilor europene, nu au făcut rău lui Victor Ponta şi Crin Antonescu, ci "imaginii şi intereselor României, lucru ce ar trebui imputat "celor care nu au niciun pic de scrupul văzând cu disperare că pierd puterea, (…) în mod meritat".
În ceea ce priveşte reacţiile unor oficiali europeni despre situaţia din România, Corlăţean a declarat că acestea ar demonstra că este vorba despre o "dublă balanţă" de apreciere. Ministrul Justiţiei a explicat că, prin comparaţie, la unele lucruri petrecute în ultimii ani era "tăcere totală, cauţionare", în timp ce "acum se reacţionează". "Poziţiile oficiale au fost neobişnuite şi contrare cutumei fireşti", a mai completat Corlăţean.
Rapoartele Comisiei Europene pentru România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor fi publicate miercuri, 18 iulie.