Copos l-a împăcat pe "Şumi" cu o salată

Copos l-a împăcat pe "Şumi" cu o salată

După meciul câştigat cu FC Timişoara, patronul formaţiei din Grant i-a invitat la masă pe antrenorul Marius Şumudică şi pe preşedintele Dinu Gheorghe.

Echipa FC Timişoara a suferit, duminică seară, prima înfrângere din actualul sezon al Ligii I la fotbal. Bănăţenii au pierdut, scor 2-3, partida disputată în Giuleşti cu Rapid, în cadrul etapei a 27-a din primul eşalon, şi au rămas astfel pe poziţia secundă a clasamentului, la un punct în urma liderului Oţelul Galaţi.

Prin succesul repurtat în faţa bănăţenilor, "vişiniii" rămân cu şanse bune în cursa de a prinde o poziţie calificantă în Liga Europa. Cu toate acestea, în curtea giuleştenilor nu este deloc linişte.

La sfârşitul meciului, pe tunelul care duce la vestiare, Marius Şumudică a avut o ieşire nervoasă, ameninţând că demisionează. Apoi, la conferinţa de presă, tehnicianul rapidist a anunţat că va continua la formaţia de lângă şine până la finalul sezonului, dar s-a arătat deranjat de faptul că patronul George Copos i-a impus să-l reprimească în lot pe mijlocaşul Costin Lazăr, care fusese trimis la "satelit" fiindcă refuză să-şi prelungească acordul scadent în vară.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu pot fi fericit după această victorie, pentru că se întâmplă anumite lucruri. Îl respect pe domnul Copos, nu vreau să intru în polemică, însă la Rapid numai eu decid în vestiar", a spus Şumudică.

"S-au adunat mai multe" Marius Şumudică a mărturisit ieri, pentru EVZ, că intenţia de a demisiona după jocul cu FC Timişoara a fost una cât se poate de serioasă. "Am fost aproape de a renunţa la post. Eram supărat, s-au adunat mai multe lucruri care mă nemulţumesc, dar nu doresc să intru acum în detalii. În momentul de faţă, vreau să mă concentrez doar pe meciurile pe care le mai avem de disputat până la finalul campionatului şi să-mi duc la bun sfârşit obiectivul de a califica echipa în cupele europene. Din vară, vom vedea dacă voi mai continua sau nu la Rapid", ne-a spus "principalul" echipei din Giuleşti.

Pentru a calma spiritele, George Copos i-a invitat duminică seară la masă pe antrenorul Marius Şumudică şi pe preşedintele Dinu Gheorghe. "Am mâncat o salată şi am discutat despre echipă. Nu e nicio problemă între noi", ne-a precizat patronul giuleştenilor.

26 de meciuri fără înfrângere a adunat echipa FC Timişoara în acest sezon al Ligii I la fotbal

VERSIUNEA PATRONULUI

"Era supărat fiindcă a fost jignit de unii fani"

George Copos, patronul clubului Rapid, asigură că nu se pune problema ca Marius Şumudică să plece din Giuleşti înainte de finalul acestei ediţii de campionat. Principalul acţionar al formaţiei de lângă Podul Grant susţine că antrenorul nu este supărat pe el, ci pe unii fani care l-au contestat după meciul cu Victoria Brăneşti (scor 0-0), din urmă cu două etape.

"Nu se pune problema ca Marius Şumudică să demisioneze. La sfârşitul meciului cu FC Timişoara, Marius era supărat fiindcă, la partida cu Victoria Brăneşti, din etapa precedentă, a fost jignit de unii fani. El iubeşte foarte mult Rapidul şi de aceea se consumă atât de mult. Meseria de antrenor este una foarte stresantă, se adună multe emoţii, tensiune, iar la un moment dat răbufneşti. La fel s-a întâmplat şi cu Marius Şumudică după partida cu FC Timişoara. Nu este însă nicio problemă între noi, am stat aseară (n.r. - duminică seară) la masă cu el şi cu preşedintele Dinu Gheorghe, am mâncat o salată şi am discutat despre echipă", a declarat patronul giuleştenilor ieri, pentru EVZ.

Deşi a cerut ca mijlocaşul Costin Lazăr să fie reprimit în lotul "vişiniilor", Copos afirmă că Şumudică are mână liberă la echipă: "Marius Şumudică este şeful în vestiar, eu nu mă amestec peste el. Marius ţine foarte mult la Costin Lazăr, de aceea l-a reprimit. Vom mai avea în curând o discuţie cu Lazăr şi sper să-l convingem să semneze prelungirea contractului".

"Acesta este Rapidul, farmecul vieţii"

Pe de altă parte, George Copos s-a arătat încântat de victoria cu FC Timişoara, dar nu e deocamdată convins că Rapid va reuşi să ajungă în Liga Europa.

"Nu am reuşit să batem Craiova şi Victoria Brăneşti, două echipe aflate la retrogradare, dar i-am administrat Timişoarei prima înfrângere din acest sezon! Acesta este Rapidul, farmecul vieţii, de aceea echipa noastră e atât de frumoasă şi de iubită! Despre Liga Europa, însă, o să vorbim abia după meciul cu Astra Ploieşti, din etapa viitoare. Acest joc este foarte important pentru noi în acest sens", ne-a spus patronul echipei din Grant.

LIGA I - etapa 27

Rapid Bucureşti - FC Timişoara 3-2 Bozovici (11), M. Roman (33), Pancu (60) / Zicu (19), Alexa (85)

Rapid: Bornescu 6 - R. Duarte 4, M. Antonio 6, Glauber 6, Ezequias 6, M. Roman 7, N. Grigore 6, Olberdam 6, Bozovici 7 (85, S. Frunză), Spadacio 7 (78, Grigorie), Herea 5 (59, Pancu 7). Antrenor: Marius Şumudică.

Timişoara: Pantilimon 5 - Helder 4, Cisovsky 4, Ghionea 5, Sepsi 5, Alexa 6, Goga 5, Tameş 5 (59, Curtean 5), Bourceanu 5 (80, Nikolici), Zicu 7, Axente 5 (63, Zăgrean 5). Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Arbitri: A. Tudor 7 – Cr. Nica 7, A. Oniţă 7. Stadion: "Giuleşti-Valentin Stănescu" – Bucureşti; Spectatori: 7.000.