Copos i-a vândut lui Fathi Taher pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului

Copos i-a vândut lui Fathi Taher pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului

George Copos a anunţat oficial vânzarea a 80 la sută din acţiunile grupării FC Rapid către omul de afaceri iordanian Fathi Taher, tranzacţia finalizându-se, în aceasta noapte, după şapte ore de discuţii.

Cei doi oameni de afaceri s-au întâlnit la Crowne Plaza în jurul orei 16.00, actele fiind semnate în prezenţa avocaţilor celor două părţi. Copos rămîne investitor în Giuleşti, însă cu doar 20% din acţiuni, puterea de decizie urmînd a-i aparţine lui Taher.

"Am preluat 80 la sută din club. Nu sînt noul proprietar, sînt acţionar, asociat cu domnul Copos. De acum, vom veni împreună la meciuri pentru a ne distra. De toate celelalte se va ocupa preşedintele pe care îl vom instala", a declarat Fathi Taher, după finalizarea negocierilor. "Începând de astăzi, 25 martie, Atelierele Griviţa, actuala Griro, va deţine majoritatea acţiunilor clubului Rapid. Domnul Taher este un om mai puternic decât mine care are o cifră de afaceri de 500 milioane de euro, peste 20.000 de angajaţi. Sunt convins că va face mai mult decât am făcut eu la Rapid. Am plâns şi nu mai pot să spun nimic", a spus George Copos. Primele decizii pe care Fathi Taher le va lua ca principal acţionar al Rapidului vor fi aducerea lui Constantin Toma în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi numirea lui Marian Rada în funcţia de antrenor principal. Copos şi Taher nu au dezvăluit suma în urma căreia s-a încheiat tranzacţia. ISTORIC

Bilanţul lui Copos George Copos a venit la Rapid în 1992, ca sponsor, după ce intrase în anturajul clubului livrând produse de patiserie pentru protocol. Sub patronatul lui Copos, echipa giuleşteană a devenit o forţă, câştigând de două ori titlul de campioană, de patru ori Cupa României şi tot de patru ori Supercupa.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Rapid a înregistrat cea mai bună performanţă pe plan european, atingând sferturile de finală ale Cupei UEFA, fază unde a pierdut în faţa Stelei. Considerat un om zgârcit, Copos are meritul de a-l fi adus sub Grant pe Mircea Lucescu, la insistenţele căruia a construit baza de pregătire de la Pro Rapid, cea mai modernă din România. Una dintre bilele negre ale activităţii lui Copos este faptul că în perioada de început a transformat mai mulţi arbitri în „dealeri“ Samsung pentru a beneficia de arbitraje favorabile.