Evenimentul Zilei > Actualitate > Controvision
Controvision

Controvision

Scandalul plagiatului continua: unii dintre finalistii de sambata seara ar putea fi descalificati retroactiv.

Emotiile din culisele primei semifinale a selectiei nationale pentru Eurovision au fost uriase. Unii concurenti s-au votat pe ei insisi de pe telefoanele mobile. In timpul televotingului (care a contat in proportie de 50% din nota finala), Marius Moga a primit un mesaj de la Mihaela Radulescu, din care a aflat ca aceasta il sustine, impreuna cu toata familia.

In acelasi timp, Catalin de la Ro-Mania povestea despre colaborarea cu Rednex, care nu se va opri la acest concurs. El a precizat ca cele doua trupe intentioneaza sa scoata un album impreuna si sa-l promoveze intr-un turneu european.

In ziua primei semifinale, prezentatorul din "Camera Verde" si al Tonomatului DP2, Catalin Maruta, a implinit 29 de ani. Coprezentatorii sai de la 3 Sud Est i-au facut "cadou" mai multe piese in direct (in timp ce Andra i-a organizat o petrecere-surpriza in clubul Karamel).

Moga contraataca

Marius Moga a fost permanent ingrijorat ca juriul ar putea fi partinitor: "M-am certat si cu Fugaru, Andrei Tudor si Mihai Ogasanu. Stiti ca nu sunt prietenii mei", a declarat "Micul Mozart". Asupra pieselor sale au planat banuieli de plagiat, insa compozitorul le-a negat de fiecare data.

Desi au existat speculatii legate de piesa "Dracula, my Love" (interpretata de Andra si Smiley), cum ca ar fi fost prezentata intr-o alta forma la Premiile MTV din 2004, reprezentantii TVR au declarat ca acuzatiile nu se sustin, ca nu este vorba despre o piesa lansata inainte de 1 octombrie si ca aceasta va ramane mai departe in concurs.

Primii sase finalisti ai selectiei nationale pentru Eurovision 2007 au fost desemnati, insa unii dintre acestia ar putea fi descalificati retroactiv daca se dovedeste ca au participat in concurs cu piese plagiate

"Daca se dovedeste plagiatul, ceea ce este un lucru destul de dificil, vom elimina din concurs piesa respectiva", spune Dan Manoliu, coordonatorul pentru Eurovision Romania.

Gemenele de la Indiggo risca si ele sa fie descalificate din concurs daca nu se vor prezenta la prima repetitie, pe 1 februarie. Pentru ca sunt intr-un turneu in SUA, dupa cum au declarat, gemenele nu au filmat videoclipul piesei "Lovestruck", cu care participa in concurs.

Controversa cu audienta
Aceasta editie a Eurovisionului a trezit si atentia publicului telespectator. Prima semifinala, care a avut loc sambata seara, a fost lider de audienta la nivel national, cu un rating mediu de 9,5% si o cota de piata de 19,9a (in intervalul de difuzare  20.10-22.11). Cei mai multi telespectatori, respectiv 2.193.000 de romani, au urmarit aceasta semifinala la ora 21.02, cand s-a inregistrat "minutul de aur".

Finalisti

Nico – "Dulce-amaruie"

Morandi si Wassabi – "Crazy"

Desperado si Tony Poptamas – "Where Were You"

Rednex feat. Ro-Mania – "Well-o-wee"

Locomondo – "Liubi, Liubi, I Love You"

New Effect feat. Moni-K – "Sinada"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News