Contraamiral, abandonat mort pe stradă

Contraamiral, abandonat mort pe stradă

Contraamiralul George Petre a fost unul dintre cei mai apreciaţi ofiţeri ai Marinei Române. Ieri a murit fulgerător, pe stradă, în timp ce se îndrepta spre sediul Ligii Navale Române.

Românii au o vorbă înţeleaptă: moartea nu întreabă când să vină. Pe contraamiralul în rezervă George Petres sfârșitul l-a surprins pe stradă. S-a stins fulgerător, pe trotuar, la doar câţiva paşi de Şcoala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”. Modul în care s-au ocupat cadrele medicale de la Ambulanţă şi poliţiştii de trupul său neînsufleţit a evidenţiat un aspect ignorat: minimul respect şi păstrarea demnităţii celor decedaţi în astfel de împrejurări.

Contraamiralului i s-a făcut rău brusc şi s-a prăbuşit pe trotuar. Martorii s-au grăbit să ceară ajutor, sunând la 112. La faţa locului a ajuns o ambulanţă cu o asistentă, care transporta un pacient şi se afla în zonă. Dar pentru că situaţia era gravă, a fost trimisă şi o a doua ambulanţă, cu medic şi aparatura necesară. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, cadrele medicale nu au mai reuşit să-i salveze viaţa. Au constatat decesul şi au plecat, lăsând trupul neînsufleţit în grija echipajului de poliţie.

Modul în care a rămas cadavrul pe trotuar a stârnit, însă, indignarea trecătorilor. „În  urmă cu jumătate de oră era o ambulanţă care îl resuscita, dar l-au abandonat, au plecat, lăsându-l pe om pe trotuar”, semnala un martor. O altă persoană a spus: „L-au lăsat pe jumătate dezbrăcat, cu hainele descheiate, fără să-l acopere cu nimic. Poliţiştii sunt în maşină, iar bătrânul zace pe trotuar! Unde mai pui că la doar câţiva paşi este o şcoală, zona este plină de copii”. sursa: cugetliber.ro

Ne puteți urmări și pe Google News