Noul sezon al Ligii I la fotbal a debutat în forţă. Nu cu meciuri de calitate, ci cu scandaluri iscate de fluieraşi! La Severin, Craiova a strigat în gura mare că bucureşteanul Alexandru Tudor a furat-o în meciul cu CFR Cluj, iar pe Bega, timişorenii l-au pus la zid pe olteanul Sebastian Colţescu.
Cosmin Contra a anunţat aseară, imediat după meciul dintre FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, scor 2-2, că se lasă de fotbal în semn de protest faţă de arbitrajul lui Sebastian Colţescu.
"Dacă îl loveam, intra Salvarea pe teren"
Centralul oltean e acuzat de Contra că "a venit chitit să nu lase Timişoara să-şi facă jocul". Acuzele aduse de Contra sunt dintre cele mai grave, iar decizia sa de a renunţa la fotbal e una extremă.
"Gata, mă retrag din fotbal. Nu se poate sta în mizeria asta de campionat. Nu vreau să-mi pătez finalul de carieră în această mocirlă. Asta e, ce să facem?
Mergem înainte. Una e să împingi, şi alta să dai cu pumnul", a spus Contra, care a fost eliminat de Colţescu în minutul 70. Contra consideră eliminarea drept gratuită. "Nu mi-am lovit adversarul. L-am împins doar. Dacă îl loveam, intra Salvarea pe teren", a comentat Contra.
"Mă duc acasă şi mă joc cu copiii"
Bănăţeanul e convins că lui Sebastian Colţescu nu i se va întâmpla nimic: "Observatorul îi va da notă de trecere şi îl vom vedea etapa viitoare arbitrând pe acest Colţescu. Eu nu mai pot continua aşa. Mă duc acasă şi mă joc cu copiii, stau cu familia".

La Drobeta Turnu Severin a fost un alt scandal. La finalul meciului cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 0-0, Adrian Mititelu, patronul echipei Universitatea Craiova, a pus tunurile pe centralul Alexandru Tudor. Mititelu l-a acuzat pe Tudor că a ţinut cu CFR şi că nu le-a acordat juveţilor două penaltyuri.
Mititelu: "A fost viciere de rezultat"

"Am fost mai buni, dar nu se pune. Suntem dezamăgiţi. Dacă şi arbitrii ar fi corecţi, poate am reuşi să şi înscriem. Am avut cel puţin o lovitură de la 11 metri, am vorbit şi cu oameni care au fost delegaţi la partidă.
A fost fault asupra lui Costea, dar nu s-a dat. Se umblă cu ocaua mică. Noi cerem doar ce ni se cuvine. A fost viciere de rezultat. Din Cupa României am fost scoşi de CFR aşa cum am fost scoşi, în retur am luat bătaie de la CFR tot pe o greşeală de arbitraj, nu se mai poate", a spus Adrian Mititelu.