Evenimentul Zilei > Justitie > Continuă jaful în pădurile României. Sute de dosare penale, în ultima săptămână
Continuă jaful în pădurile României. Sute de dosare penale, în  ultima săptămână

Continuă jaful în pădurile României. Sute de dosare penale, în ultima săptămână

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, în ultima săptămână, au fost întocmite un număr de 324 de dosare penale au fost întocmite în ultima săptămână de poliţişti, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier.

Potrivit IGPR, în ultima săptămână, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică au efectuat peste 1.000 de controale şi au întocmit 324 de dosare penale.

S-au desfăşurat controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.

Au fost verificate obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Continuă jaful în pădurile României

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 324 de dosare penale, fiind cercetate 126 de persoane şi au fost aplicate 230 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 – Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 368.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 1.144 de metri cubi de lemn, fără documente legale, în valoare de 343.440 de lei.

Au fost înregistrate 41 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 14 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, precizează comunicatul citat.