Evenimentul Zilei > Actualitate > Contaminare în masă, în Suceava! Președintele Colegiului Medicilor: Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici
Contaminare în masă, în Suceava! Președintele Colegiului Medicilor: Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici

Contaminare în masă, în Suceava! Președintele Colegiului Medicilor: Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici

După ce zeci de medici și de asistente au fost infectate cu coronavirus, Spitalul Județean Suceava a fost închis și dezinfectat, deși mai sunt pacienți internați în unitate.

Președintele Colegiului Medicilor din Suceava a declarat, la Realitatea PLUS, că situația este dezastruoasă și susține că nicio asistenta nu va veni să lucreze la „noul” centru regional dedicat cazurilor din Moldova.

”Situația este dezastruoasă. Toți pacienții de la reanimare au coronavirus, asistentele au și ele, sunt în izolare. Suceava a pierdut prima bătălie. Ceea ce urmează mă îngrijorează.

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a luat o decizie cu care noi nu suntem de acord, cu transformarea Spitalului Județean Suceava în centru regional pentru tratarea cazurilor din Moldova. Nu va veni nicio asistentă să lucreze aici”, a spus Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava, la Realitatea PLUS, în emisiunea 100%.

Noul ministru al Sănătății dă alarma în Guvern: „Să nu se repete situația de la Suceava!”

La începutul ședinței de Guvern de joi, Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății a declarat că trebuie luate măsuri urgente pentru ca situația de la Suceava, unde infecțiile cu coronavirus s-au răspândit alarmant, să nu se repete și în alte județe.

Este un moment greu. Este o provocare a momentului pentru România.

Mă întorc de la Constanța, de la Suceava, mă întorc de la Arad, unde sunt semne că avem o situație care trebuie controlată. Din toate acestea Suceava rămâne deosebită.

Pentru a limita ce este acolo și pentru a nu avea altă Suceava, contez pe ajutorul dumneavoastră”, a spus Nelu Tătaru, potrivit B1TV.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.