”Daniel Constantin, împreună cu o gaşcă din fostul Partid Conservator, se comportă în politică, în interiorul ALDE, ca limbricii din interiorul organismului. Aşa cum acei paraziţi intestinali se hrănesc cu substanţe nutritive din organism, Constantin şi compania se hrănesc în politică din popularitatea, munca, notorietatea altor partide şi lideri politici. Pentru a nu le da posibilitatea să elibereze toxine şi să reducă rezistenţa organismului prin dezinformări, şantaj, minciuni, trădări şi altele, cred că ar trebui făcută urgent o deparazitare în interiorul conducerii ALDE”, a spus liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea, l-a făcut pe Constantin trădător şi fricos.

"Daniel Constantin şi apropiaţii acestuia, fără a face referire la toţi membrii fostului PC, acţionează în cadrul partidului, dar şi în public, fără a-şi asuma proiectele şi valorile liberale ale partidului, având o agendă proprie, complet diferită de cea a ALDE. (…) De ce încearcă Daniel Constantin şi apropiaţii săi întârzierea congresului ALDE? Singura explicaţie este aceea că se teme de alegeri, aşa cum a demonstrat în mai multe rânduri. Daniel Constantin nu a participat vreodată la alegeri, iar la alegerile locale de anul trecut a refuzat să îşi asume o candidatură la Primăria Municipiului Bucureşti sau a municipiului Piteşti, de teamă să nu îşi şifoneze imaginea", spune Gerea. 

Potrivit acestuia, este un eveniment unic în istoria politică posdecembristă ca un lider de partid să-şi dea în judecată propria formaţiune.

"Daniel Constantin nu acţionează în interesul ALDE, ci împotriva intereselor partidului, aşa cum se dovedeşte în aceste zile. Pe de altă parte, atâta timp cât domnia sa neagă exact existenţa şi autoritatea organismelor de partid care l-au confirmat drept candidat la alegerile parlamentare şi ministru, ar fi de bun simţ să părăsească aceste funcţii", arată Gerea.