Constantin Brâncuşi, subiect de scandal în două judeţe

Constantin Brâncuşi, subiect de scandal în două judeţe

Restasurarea sculpturii „Omagiul lui Brancuşi” - opera aristului Ewerdt Hilgemann, piesă care zace de 28 de ani pe faleza Dunării din Galaţi - a generat un adevărat scandal pe plan local, după ce jurnaliştii de la Adevărul au descoperit că soclul pe care aceasta ar trebui montată costă de cinci ori mai mult decât ar trebui.

Aproape 200.000 de lei ar urma să fie plătiţi pentru întreaga recondiţionare a lucrării, pe care sculptorul Ewerdt Hilgemann a donat-o, însă autorităţile nu s-au ocupat de ea vreme de trei decenii. Lucrarea este o reinterpretare a „Coloanei Infinitului”, realizată din blocuri de metal, prelucrate prin tehnica imploziei.

Între timp, operele lui Brâncuşi din Parcul Central, Târgu-Jiu, au fost la un pas să fie distruse, după ce mai mulţi arbori au fost doborâţi zilele trecute de furtuni. Anul acesta, scaunele care fac legătura între „Masa Tăcerii” şi „Poarta Sărutului” s-au înverzit din cauza lichenilor. În trecut, „Poarta Sărutului” s-a îngălbenit după ce a fost spălată cu furtunul cu jet de apă sub presiune, iar „Coloana Infinitului” a fost spălată, la un moment dat, cu mopul.

 

Ne puteți urmări și pe Google News