Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța. Moș Crăciun vine la copii printre cadavre! Ce zice primarul
Constanța. Moș Crăciun vine la copii printre cadavre! Ce zice primarul

Constanța. Moș Crăciun vine la copii printre cadavre! Ce zice primarul

Într-o comună din Dobrogea, copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun înghesuiți printre cadavrele celor recent decedați.

Nu e nici umor negru, nici vreun banc, ci simpla realitate din Ciocârlia, județul Constanța. Localnicii din Ciorcârlia își țin morții în căminul cultural. Și tot acolo au loc nunțile și botezurile, iar aici, peste numai câteva zile, copiii se vor înghesui să-l aștepte pe Moș Crăciun.

Așadar, România lui 2019, falimentul unei societăți anchilozate: cadourile de Crăciun ale celor mici vor fi împărțite, dacă se întâmplă vreo nenorocire, printre cadavre, colive, lumânări și miros de tămâie. Să fie primit!

Cotidianul local Replica scrie că autoritățile ridică neputincioase din umeri. Comuna are încă din 2018 două case mortuare, câte una pentru fiecare sat – Ciocârlia de Jos, respectiv Ciocârlia de Sus -, dar niciuna nu a fost încă „inaugurată”. De ce? De ISU! Nu există aviz de funcționare!

„De câte ori moare cineva, mortul este ținut în Căminul cultural. Acolo se fac și nunți, și botezuri, pomeni după înmormântări. La această oră, până miercuri există un mort depus. În locul unde vine Moșul cu cadouri pentru copii. Nu există așa ceva în lume!, se plânge un localnic.

Viceprimarul Nicolaie Pungă știe că realitatea e una tragi-comică, așa că preferă să mute mortul pe Academiei, ca să păstrăm articolul în ton cu știrea. „Preotul nu vrea să-i țină pe decedați la casa mortuară, pe motiv că nu este apă”, acuză viceprimarul Pungă.

La rândul său, popa Dan Fătu se apără dând vina pe DSP: „Nu am autorizație și nu am voie să deschid casa mortuară, primesc amendă, după cum m-au anunțat și cei de la DSP”.