Evenimentul Zilei > Actualitate > Consiliul Județean Timiș a propus Băncii Mondiale 10 investiții majore pentru Timișoara
Consiliul Județean Timiș a propus Băncii Mondiale 10 investiții majore pentru Timișoara

Consiliul Județean Timiș a propus Băncii Mondiale 10 investiții majore pentru Timișoara

Consiliul Județean Timiș a propus Băncii Mondiale 10 investiții majore pentru Timișoara. Valoarea cumulată a proiectelor se ridică la 700 de milioane de euro.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România au solicitat în cadrul campaniei „Alege prioritățile orașului tău” o listă de 10 investiții majore care să fie finanțate în Județul Timiș.
”În urma analizei pe care am făcut-o pot să vă anunț că am propus următoarele obiective, pe care le consider esențiale pentru dezvoltarea Timișoarei și a Județului Timiș și a căror valoare depășește 700 de milioane de euro: Sală Polivalentă, Stadion nou, Terminalul Intermodal, Institutul de Oncologice, Spitalul Regional, Centura Nord-Vest Timișoara, Aqua Park, Extinderea Aeroportului, Drum Eurotrans Timișoara-Moravița, Legătura rutieră dintre A1 și DN69.
Un aspect foarte important este că voi, cetățenii, veți avea un rol important în continuare deoarece veți fi implicați în ierarhizarea acestor proiecte prioritare. În acest sens, aveți la dispoziție chestionarul următor unde puteți vota până în 22 martie 2019: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.”, a transmis Dobra pe pagina sa de Facebook.
Întregul proces de selecție va fi gestionat de către Banca Mondială și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România.