Dacă am fi fanatici religioşi am putea spune ca pub-urile şi cluburile sunt adevărate locuri ale pierzaniei. Şi, chiar dacă nu am fi asemenea fanatici, nu am fi departe de adevăr. Cluburile româneşti sunt locuri unde alcoolul curge în valuri, se dansează în ritmuri drăceşti, iar fetele se întrec în a se undui cât mai dezbrăcate.
Cluburi de lux, propuneri obraznice
Raisa, una dintre cele mai cunoscute animatoare din România ne-a dezvăluit cum decurg lucrurile într- un club obişnuit. "De cum începe seara, începe şi nebunia. Când apărem noi, animatoarele, în club, băieţii sunt deja bine afumaţi şi, dacă sunt puşi pe agăţat, nu se pot abţine să nu ne curteze", spune tânăra.
Mai mult, mărturiseşte Raisa, în funcţie de cât de luxos şi de scump este clubul şi de cât de fiţoşi sunt clienţii, propunerile pot deveni din ce în ce mai obraznice. "Au fost cluburi în care am dansat şi în care, la un moment dat, a venit un client la mine, foarte agitat, şi mi-a zis că el e foarte bogat şi că mă place foarte mult. Mi-a spus că, dacă petrec cu el îmi dă câteva mii de euro. Evident, l-am refuzat. Nu sunt o părăsită care să facă bani din aşa ceva. A mers însă la altă colegă, i-a făcut aceeaşi propunere şi ea a acceptat. Ţine de caracter şi ceea cea mă deranjează pe mine este că din cauza unor asemenea femei ne judecă şi ne etichetează lumea şi pe noi", spune ea.
În multe cluburi de la mare e obligatoriu să bei cu clienţii
Cele mai multe grozăvii se petrec însă în unele cluburi de la malul mării. "Eu nu am mai vrut să merg la mare vara aceasta ca animatoare pentru că acolo e cel mai dificil pentru tine, ca femeie. E incredibil ce se întâmplă pe acolo. Dacă vine vreun client favorit, adică unul care cheltuie în fiecare seară câteva mii de euro, sau o vedetă, şi îl refuzi când îţi propune să mergi cu el o poţi păţi. În cel mai bun caz, eşti dată afară imediat pentru că, spun ei, nu ţi-ai îndeplinit obligaţiile de muncă şi ai fost obraznică.
Culmea este că în multe cluburi de la mare e obligatoriu să bei cu clienţii. Iar ei au grijă să te îmbete bine ca să le fie mai uşor să te ducă cu ei la hotel. Am auzit însă de cazuri mult mai grave", spune Raisa care acum face senzaţie întrun club din Vâlcea.
Îi place meseria
Cu toate acestea, există şi lucruri care, explică Raisa, te pot face să iubeşti această meserie. "Dacă clubul şi patronii lui sunt ok, meseria asta poate fi extraordinară. E adevărat, trebuie să fii o persoană total dezinhibată, să îţi placă să porţi ţinute sumare şi, cel mai important, să adori dansul şi să ai o condiţie fizică perfectă.
Mie, sincer, îmi place la nebunie să văd cum, datorită mie şi a dansurilor mele de pe scenă, atmosferă din club devine din ce în ce mai fierbinte. Şi, trebuie să o recunoaştem, banii pe care îi câştigi nu sunt deloc puţini, iar distracţia e asigurată", mai povesteşte animatoarea.
"Dacă vine vreun client favorit, sau o vedetă, şi îl refuzi când îţi propune să mergi cu el, o poţi păţi."
RAISA, animatoare