Evenimentul Zilei > Justitie > Conducerea ISU Teleorman, trimisă în judecată după ce a organizat un concurs „fantomă” pentru pompieri
Conducerea ISU Teleorman, trimisă în judecată după ce a organizat un concurs „fantomă” pentru pompieri

Conducerea ISU Teleorman, trimisă în judecată după ce a organizat un concurs „fantomă” pentru pompieri

Procurorii militari din DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Remus Mîrlogeanu, prim-adjunct al inspectorului şef al ISU ''A. D. Ghica'' Teleorman, şi a lui Aurel Chivu, adjunct al aceleiaşi instituţii, acuzaţi de mai multe fapte de corupție alături de alte patru persoane.

Potrivit unui comunicat al DNA, Remus Mîrlogeanu, colonel, a fost deferit justiţiei pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată (49 acte materiale) şi uz de fals, în formă continuată (15 acte materiale), iar Aurel Chivu, colonel, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu fals intelectual, în formă continuată (91 acte materiale) şi uz de fals (19 acte materiale). În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au stabilit că în perioada februarie – august 2014, inculpații Graure Petre și Jantea Doina, în calitate de administratori a două societăți comerciale furnizoare de formare profesională, au organizat șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Cursuri fictive

Examinarea acestor cursanți trebuia realizată de inculpații Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru și Hampu Vasilică, desemnați în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica”. În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.
De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.
Prejudiciul se ridică la suma de 76.200 de lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanți. În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparțin inculpatului Petre Graure. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.
În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijin din partea Serviciul Județean Anticorupție Teleorman.