Primul turneu de la Grand Slam al anului, cel de la Australian Open, ar putea să se desfășoare în interior, ca urmare a incendiilor de vegetație. Evenimentul este programat în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, la Melbourne, oraş acoperit de fum toxic provocat de incendiile de vegetaţie.

În acest context, organizatorii au anunțat că iau în calcul folosirea celor trei stadioane cu acoperiş retractabil şi cele opt terenuri acoperite pentru desfășurarea meciurilor de tenis. „Sănătatea jucătorilor, fanilor şi staff-ului este o prioritate tot timpul şi vom continua să luăm decizii având asta în minte”, a declarat, luni, directorul turneului Craig Tiley.

Doar arenele cu acoperiş retractabil au aer condiţionat. Terenurile acoperite sunt folosite de obicei pentru antrenamente. „Avem trei stadioane cu acoperiş retractabil şi opt terenuri la Melbourne Park. În cazul puţin probabil de condiţii extreme de fum, acoperişurile vor fi închise şi meciurile vor continua într-un mediu cu aer condiţionat şi filtrat.

Dacă fumul va intra pe arene, instalaţiile de filtare îl vor elimina”, au afirmat organizatorii, într-un răspuns la îngrijorarea fanilor, exprimată pe reţelele de socializare, transmite B1TV. Dacă se va opta pentru meciui indoor, toate vor trebui programate diferit. În condiții normale, meciurile din turneu se jucau pe 22 de terenuri, iar acum ar fi la dispoziția sportivilor doar 11.

Te-ar putea interesa și: