Evenimentul Zilei > Actualitate > Condamnată la MOARTE pentru că s-a măritat cu un CREŞTIN
Condamnată la MOARTE pentru că s-a măritat cu un CREŞTIN

Condamnată la MOARTE pentru că s-a măritat cu un CREŞTIN

Un tribunal din Sudan a condamnat la moarte o femeie pentru că s-a căsătorit cu un creştin şi a părăsit Islamul. Tribunalul i-a dat trei zile pentru a se răzgândi şi a reveni la religia musulmană, abandonarea credinţei fiind considerată o crimă în această ţară .

În plus, pentru că această căsătorie nu este recunoscută de niciun for oficial, femeia a fost condamnată şi la 100 de lovituri de bici pentru adulter. Pentru că este gravidă în opt luni, ea va fi biciuită după ce va naşte, informează BBC

"Ţi-am dat trei zile să te răzgândeşti, dar dacă nu te întorci la islam te condam la moarte prin spânzurare", i-a spus judecătorul femeii, conform AFP.

"Eu sunt creştină, nu am comis apostazie", a răspuns calm Meriam Yehya Ibrahim Ishag.

Amnesty International a calificat sentinţa ca fiind "îngrozitoare şi dezgustătoare". Potrivit organizaţiei pentru drepturile omului, Meriam Yehya Ibrahim Ishag a fost crescută ca un creştin ortodox, religia mamei sale, pentru că tatăl ei, un musulman, a fost absent în timpul copilariei ei.

Unul dintre avocaţii femeii a declarat, pentru AFP, că vor face apel la o instanţă superioară pentru anularea sentinţei.

Ambasadele din Statele Unite, Canada, Marea Britanie au emis o declaraţie comună în care îşi exprimă "profunda îngrijorare" cu privire la acest caz şi au cerut Sudanului să respecte dreptul la libertatea religioasă, relatează AFP .

Meriam Yehya Ibrahim Ishag a fost arestată şi acuzată de adulter, în august 2013, iar instanţa de judecată a adăugat condamnarea pentru apostazie, în februarie 2014, când ea a declarat că a fost creştină, nu musulmană, a precizat Amnesty International.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: