Potrivit presei italiene, doar două ore le-au trebuit judecătorilor italieni să delibereze și să pronunțe pedepsele pentru cei zece inculpați, după analiza celor 135 de capete de acuzare formulate de Direcția Anti-Mafie din Roma. Printre acuzații s-au aflat cele de șantaj, extorcare de fonduri, atacuri, incendieri, etc. Ancheta a fost foarte complexă și s-a bazat pe o mulțime de probe strânse de-a lungul vremii, între care numeroase interceptări.

Gruparea mafiotă era condusă de un italian, Giuseppe Trovato și un albanez, Ismail Rebeshia care aveau afaceri legale ca acoperire. În trecut cei doi au mai avut probleme cu legea, fiind acuzați inclusiv de trafic de stupefiante.

Cei zece inculpați și-au primit sentințele prin sistem de videoconferință, ei fiind închiși în mai multe închisori de pe teritoriul Italiei. Cele mai mari pedepse le-au primit capii grupării, Giuseppe Trovato, 13 ani și patru luni de închisoare și Ismail Rebeshi, 12 ani de închsoare.

Alți soldați ai grupării au primit între cinci și opt ani de închisoare, în funcție de gravitatea faptelor pe care le-au comis.

Acuzatorii i-au comparat cu periculoasa grupare Ndragheta din cauza violenței cu care acționau. Potrivit publicațiilor din Roma, gruparea avea o rază de acțiune foarte mică, însă acționa cu extremă violență încercând să-și extindă teritoriul prin teroare.

Între 2016 și 2018, membrii grupării condusă de cei doi au dat numeroase atacuri extrem de violente, în urma cărora au făcut numeroase victime. Poliția a identificat 40 dintre acestea, care au depus plângeri.

Mafioții intenționau să controleze afacerile cu aur din zonă, iar cei care au încercat să li se opună au avut doar de suferit. Astfel, mafioții își terorizau victimele incendiindu-le mașinile, trimițându-le gloanțe în plic sau punându-le capete de animale sacrificate în vitrinele magazinelor. Mafioții nu se dădeau în lături nici de la confruntările cu poliția. Mai multe mașini ale carabinierilor și ale procurorilor care erau pe urmele lor și îi anchetau au fost incendiate în scopul intimidării.