Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Concluzia unui cititor despre Criza Coronavirus: Armele și tehnologiile nu fac doi bani
Concluzia unui cititor despre Criza Coronavirus: Armele și tehnologiile nu fac doi bani

Concluzia unui cititor despre Criza Coronavirus: Armele și tehnologiile nu fac doi bani

În ediția anterioară, reamintind spectacolul cu piesa lui Eugen Ionescu, Jocul de-a măcelul, regizat de Beatrice Rancea în 1993, la IATC, și sponsorizat de Evenimentul zilei condus de mine la vremea respectivă, am citat ca fiind de mare actualitate concluzia unui personaj trasă din observarea felului în care politicienii din Orașul lovit de virusul misterios se comportau în confruntarea cu dezastrul: «Sîntem cu toții niște idioți; din păcate, sîntem conduși de niște imbecili»”

M-am gîndit că n-ar strica să pun drept motto al comentariilor mele zilnice Jurnal din vremea Coronavirus aceste vorbe scrise de mizantropul Eugen Ionescu în 1970 fără să știe că ele profetizau o realitate a anului 2020.

Liderii Lumii de azi, cei pe care popoarele, mari sau mici, i-au ales pentru a le conduce, pentru a le rezolva interesele, pentru a îndruma în vremurile de restriște, s-au dovedit și continuă să se dovedească 24 din 24 de ore niște imbecili. 

Dacă în privința conducătorilor din Lumea de azi, Eugen Ionescu avea dreptate, în privința celor conduși greșește zicînd despre noi, condușii, că sîntem idioți. Nu toți sîntem idioți. Cititorii și telespectatorii blogului și vlogului m-au convins de asta prin comentariile lor postate la textele și la filmările mele.

Reproduc din ele o parte, angajîndu-mă că voi publica și alte părți în zilele care urmează.

Va fi una dintre preocupările mele de arestat la domiciliu publicarea opiniilor celor care sînt oaspeții mei pe cristoiublog.ro, fără să încalce Ordonanțele militare care limitează numărul de primiți în case la cîteva persoane. 

cib

Mă bag și io și trag niște concluzii, în urma „lucrării” făcute de „prăpăditul” ăsta mic cu coroană:

– Toate armele și tehnologiile nu fac nici doi bani.

– Toate alianțele militare și economice sînt pa și pusi.

– ISIS se ferește de Europa ca de Belzebut în persoană.

– Animalul din om iese la suprafață;

– Apune o lume și apare o alta care va fi total diferită.

– Familia va redeveni celula de baza a societății.

– Sîntem toți cam pe cont propriu, guvernele sînt total depășite, cam pe peste tot.

Mă mai gandesc și la altele dar oricum sîntem cam în pom și pomu-n aer!

Gabriela

Bună dimineața! Reiau chestiunea discutată de Dvs. cu medicii prezenți telefonic aseara la Rtv. Sîntem oameni activi adaptați comunicării și mișcării printre semenii noștri; nici pe mine nu m-au convins argumentele prezentate de ce ar trebui să stăm acasă.

– Nu știu cîte instituții de învățămînt au platforme funcționale și reactualizate privind predarea online. Lipsa interacțiunii directe elev/student – cadru didactic va lăsa urme neplăcute mai ales în învățămîntul preuniversitar; mai degrabă orele vor trebui să fie reprogramate.

– Administrațiile publice locale văd ca funcționează în relațiile cu publicul doar online; plățile se fac cu cardul, dar cîți români știu să îl folosească și cîți știu să utilizeze calculatorul? Cum să plătesc dacă nu am primit o înștiințare de plată nici pînă la această dată și un cont pentru virament?!

– Combustibilul se zice că s-a ieftinit dar văd că se spune să stăm acasă 2 săptămîni. Unde este precizat acest lucru în OUG?!

– Au reușit televiziunile să inducă o psihoză inimaginabilă în rîndul oamenilor. În afară de faptul că se umblă cu tot felul de măști una mai ciudată ca alta și dacă nu ești tare de înger vizezi și urît, se și cumpără în draci tot ce le pică în mînă prin farmacii și supermarketuri.

– Daca tot stăm acasă vă recomand „Lost Girls” (2020)/Netflix apoi găsiți asemănările cu celebrul și trecutul în umbră caz Caracal.

Hombre

Mda, ăstora le place să se joace de-a generalii și dau ordine strategice care se văd bine în lumina reflectoarelor. Un mare tsunami se apropie și ăștia nu știu să facă nici o pregătire în prealabil. Cîte paturi, cîte echipamente, cîte persoane carantinate, unde vor fi cazați, cine se ocupă de ele. Au făcut o simulare și atît, în rest nici o pregătire.

 

Domnule Cristoiu, dumneata ești om în vîrstă și ai trecut prin multe. Ai văzut vreodată vreun politician să zică ceva CONCRET? El zice doar că „Vom trece prin asta împreună”, „Sînt vremuri grele”, „E important să ne mobilizăm”, etc.

Adrian Dogariu 

Antidotul „virusului” este trecerea grabnică la viața normală, cu o mai mare atenție față de igiena corporală clasică. Panica este mai rea decît virusul însuși. Panica a pus stapînire inclusiv pe capetele șoferilor de pe salvare, care deși străzile sînt aproape pustii, ei totuși pornesc sirena. Un lucru bun tot s-a obținut din această „criză”, …oamenii care circulă pe stradă au devenit parcă mai umani, mai sociabili, femeile au descoperit brusc că știu să facă pîine în casă, iar țăranii se gîndesc de zece ori dacă e bine să-și mai vîndă pamîntul și să plece pe …coclauri .

Cristi M 

Gripa Spaniolă a omorît 50 de milioane de oameni în 1918. De atunci pînă acum nu au avut timp să fabrice măști??

Exista masca N99 care oferă o protecție pînă la 0.3 microni (corona are 0.5-0.2). Nu va opri TOT dar va opri cel puțin picăturile de strănut și o parte din viruși (ăia mai proști care nu nimeresc gaura)!