Concerte, teatru şi Festivalul Lubeniţei

Concerte, teatru şi Festivalul Lubeniţei

Un concert cu Bega Blues Band, altul de muzică clasică şi jazz la nai, plus teatru de păpuşi pentru cei mici - toate acestea vor avea loc la sfârşit de săptămână pe scena din Piaţa Unirii, în cadrul programului "Timişoara, Mică Vienă".

Mâine, între orele 11.00 şi 13.00, Luana Uncruţiu, artist păpuşar la Teatrul de Copii şi Tineret Merlin îi va încânta pe cei mici cu piesa “Bum-BuBuBum, Clawnul şi Tu". Seara, de la ora 20.15, va urca pe scenă naistul timişorean Mădălin Luca, care abordează cu îndrăzneală diferite genuri muzicale – de la muzică tradiţională românească, muzică clasică, jazz, world music. Proiectul “Romanian Pastoral Soundscapes" al muzicianului propune o incursiune sonoră în muzică tradiţională românească. Iar de la ora 21.15, va cânta Bega Blues Band, cea mai longevivă trupă românească de blues şi jazz, cu 25 de ani de activitate neîntreruptă.

Ziua Marinei, pe Bega

Duminică, de Sfânta Maria, va fi celebrată Ziua Marinei, de-a lungul canalului Bega care traversează oraşul. La 150 de ani de atestare documentară, Portul Timişoara va fi în sărbătoare, începând cu ora 10.00, în zona terasei – vapor D’Arc. Va cânta Fanfara "Pro Amiciţia" şi va defila Garda de Onoare, după care, pe mal, vor fi amenjate două expoziţii, una de cărţi poştale care au ca tematică “Istorie pe Bega", şi o alta de navomodele. De asemenea, mai mulţi artişti locali vor executa, pe loc, portretele vizitatorilor. Începând cu ora 22.00, vor fi proiectate imagini şi filmări vechi legate de Portul Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Festivalul lubeniţelor

Duminică şi luni, comuna Gottlob va găzdui cea de-a doua ediţie a Festivalului Lubeniţei, vedeta fiind lubeniţa de Gottlob, soi dulce şi parfumat ce se cultivă în judeţul Timiş pe aproape 400 de hectare. Din programul celor două zile de festival nu vor lipsi concursurile şi parada majoretelor din sat. Miroslav Ilic va susţine un concert extraordinar, în timp ce într-un stand special amenajat, cei mai îndemânatici vizitatori sunt invitaţi la un atelier de sculptură în lubeniţă. Cele două concursuri programate sunt: Gottlob X-games (o probă de ştafetă cu lubeniţă) şi Gottlob Open 2010 (un turneu de tenis de câmp). Pe durata ambelor zile vor avea loc degustări gratuite de lubeniţă. "Cantitatea de lubeniţă produsă în comună este suficientă să asigure câte o felie de lubeniţă pentru fiecare român şi pentru o mulţime de germani şi maghiari care importă masiv lubeniţă de Gottlob", a declarat primarul localităţii, Gheorghe Nastor.