Evenimentul Zilei > Monden > Conacul confiscat de Regina Elisabeta de la un episcop, scos la vânzare. Care e legătura cu Shakespeare
Conacul confiscat de Regina Elisabeta de la un episcop, scos la vânzare. Care e legătura cu Shakespeare

Conacul confiscat de Regina Elisabeta de la un episcop, scos la vânzare. Care e legătura cu Shakespeare

Costă 3,5 milioane de lire sterline, dar va trebui să mai investiți ceva și în decorare, dacă o cumpărați.  Cu acest mesaj se vinde o casă istorică din secolul al XV-lea, iar povestea ei e fabuloasă. Are legătură cu regina Elisabeta I dar, se pare, și cu William Shakespeare.

Este de vânzare conacul făcut cadou de Regina Elisabeta unui protejat. Povestea casei e fabuloasă. Casa, situată pe malul Tamisei, este pusă în vânzare contra a 3,5 milioane de lire sterline, dar agentul imobiliar admite că decorul are nevoie de o „actualizare”. În ultima jumătate de veac nu s-a făcut nicio redecorare.

Este vorba de un conac istoric, construit în secolul al XV-lea, care a ajuns în proprietatea unei familii ca un dar din partea reginei Elisabeta I. Timp de peste 300 de ani, imobilul, care are și pădure și o mică insulă privată, a rămas în proprietatea aceleiași familii.

Conacul confiscat de Regina Elisabeta de la un episcop, scos la vânzare

Wargrave Court, imobil istoric clasat de gradul II, se găsește în satul Wargrave, Berkshire.  Satul e foarte căutat de iubitorii de natură și de viață calmă. Acum e prima dată când e pus la vânzare. Proprietatea e fabuloasă. Grădina din spate ajunge până la malul râului, unde există o casă pentru bărci și ponton. Chiar vizavi este o mică insulă care aparține parțial proprietății. Nu se poate construi pe ea, dar se poate vizita.

Wargrave Court, care a fost construită pe la sfârșitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea, a fost deținută de familia Neville și de descendenții ei timp de trei secole. Locuința, cu unii pereți curbați, are o sală de recepție, cu uși duble care duc la o zonă de relaxare în aer liber. Dormitorul matrimonial e spațios, și puternic luminat natural.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.