CONDAMNĂRI pentru complicii lui DRAGNEA care au recunoscut fraudarea Referendumului

CONDAMNĂRI pentru complicii lui DRAGNEA care au recunoscut fraudarea Referendumului

Doi dintre inculpaţii judecaţi alături de Liviu Dragnea în dosarul "Fraudă la referendum" au arătat la Curtea Supremă, la sfârșitul săptămânii trecute, că vor să recunoască integral faptele de care sunt acuzaţi şi să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Update ora 15.30 Marius şi Simona Preduţ, cei doi inculpaţi din dosarul fraudării referendumului care şi-au recunoscut vinovăţia, au fost condamnaţi luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte un an şi patru luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, instanţa a decis desfiinţarea parţială a listei electorale de la secţia de votare 105 din Piatra-Olt, precum şi anularea a opt buletine de vot pe numele: Liuţă Raul Costache, Gina Dobeanu, Elisabeta Prodan, Daniel şi Geanina Piţigoi, Alin Florin Rad, Daniela şi Marinel Durbacă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Marius şi Simona Preduţ au fost condamnaţi cu suspendare, cu un termen de 3 ani şi şase luni sub supraveghere, având în vedere faptul că aceştia şi-au recunoscut vinovăţia. Au recunoscut fapta Odată cu aceste mărturii, soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ vor beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. Procurorii DNA au cerut pedepse cu suspendare în cazul soţilor Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ, iar Curtea Supremă a amânat, vineri, pronunţarea pentru luni. Avocata celor doi a cerut, ca şi circumstanţe atenuante, că bărbatul are nivel de pregătire scăzut, iar la nivel de localitate nu se cunoaşte legislaţia electorală şi că s-au făcut presiuni din partea unui reprezentant al unui partid politic. Avocatul lui Marian Predut a cerut instanţei să-i dea o amendă, deoarece clientul şi-a recunoscut faptele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soţii Preduţ şi fraudele electorale

Soţii Marius Marinel şi Simona Cristina Preduţ au arătat, prin avocatul lor, că doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedură penală, prin care se arată că inculpatul recunoaşte integral acuzaţiile ce i se aduc de către anchetatori, iar în acest context i se scade o treime din pedeapsa ce va fi aplicată. Judecătorii au mai stabilit ca în 28 februarie să fie audiat un al doilea lot de membri ai secţiei de votare 140.

Liviu Dragnea: "Nu mă tem"

Liviu Dragnea a spus, la ieşirea din sala de judecată, că nu se teme de declaraţiile pe care le vor da cei doi inculpaţi care vor să admită acuzaţiile DNA. Dragnea a precizat că nu-i cunoaşte pe cei doi şi că aceştia nu au de unde să-l cunoască pe el. "Nu au ei ce să declare despre mine", a mai spus Dragnea.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, rămâne la ICCJ, după ce judecătorii au respins, vineri, atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.