Tomescu a fost acuzat de soţia unui bărbat care a decedat într-un accident de circulaţie că ar fi modificat locul accidentului şi că a tergiversat ancheta astfel încât şoferul vinovat, Tibor Gergely, cunoştinţă de-a sa, să ajungă abia după cinci ore la spital pentru recoltarea probelor biologice. Procurorii clujeni au dispus atunci neînceperea urmării penale în cazul comisarului Tomescu.

A băut un pahar cu vin

Şi în cazul accidentului în care a fost el însuşi implicat, comisarul Gheorghe Tomescu a încercat să amâne cât mai mult momentul recoltării probelor biologice deoarece înainte de producerea accidentului consumase alcool, un pahar cu vin potrivit propriilor declaraţii. Imediat după accident, Tomescu a fugit de la faţa locului, fiind dat de gol de o plăcuţă de înmatriculare căzută la locul faptei.

"Estimăm că Tomescu a ajuns acasă în jurul orei 21.15, iar poliţiştii au ajuns la el acasă în jurul orei 22.00. Ulterior a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, iar procedura spune că, în acest caz, trebuie dus la recoltarea de probe biologice", susţin anchetatorii.

De altfel, faptul că Tomescu s-a folosit de cunoştinţele în domeniu şi a încercat "să influenţeze" ancheta a fost subliniat şi de sentinţa instanţei de arestare: "Inculpatul cunoaşte în detaliu metodologia de cercetare a infracţiunilor din domeniul circulaţiei şi tocmai de aceea refuzat să facă alcooltestul".

"Inculpatul cunoaşte metodologia de cercetare a infracţiunilor din domeniul circulaţiei.”,
Sentinţa instanţei