Colecţia colecţiilor de la Ingrid Vlasov

Colecţia colecţiilor de la Ingrid Vlasov

După ce a fost aplaudată pe podiumurile din Franţa, creatoarea Ingrid Vlasov a oferit, aseară, un regal al ultimelor trei colecţii prezentate la festivalul de la Paris.

Din respect pentru ceea ce înseamnă marca Ingrid Vlasov pentru moda românească, dar mai ales ca recunoaştere a meritului creatoarei de a promova în lume o imagine pozitivă a României, mai multe personalităţi ale vieţii publice bucureştene au răspuns aseară invitaţiei de a sărbători succesul colecţiilor Vlasov în festivaluri importante europene.

Într-o casă de o frumuseţe intimidantă, aflată peste drum de Biblioteca Centrală Universitară, au fost prezenţi politicianul Bogdan Olteanu şi soţia sa, Călin şi Ioana Tăriceanu, apariţii tot mai frecvente la evenimentele de modă organizate de designerii cu renume.

Nu au lipsit nici cei care i-au fost alături lui Ingrid şi la prezentarea din această toamnă de la Paris - Ion Ţiriac şi Marina Meleşcanu. Lor li s-au alăturat oameni de afaceri, preşedinţi de companii, dar şi vedete.

Accente şi personalitate

Creatoarea a ales o abordare mai puţin obişnuită, şi poate tocmai de aceea mult mai apreciată, de a prezenta o selecţie din cele trei colecţii care au făcut-o celebră.

"Inteligenţă, rafinament şi, desigur, personalitate", sunt cele trei caracteristici ale evenimentului de aseară, aşa cum au fost ele punctate de criticul de modă Alin Gălăţescu. Acesta remarcă "inteligenţa creatoarei de a descompune elementele de colecţie pe teme", a căror prezentare s-a făcut într-un aranjament de o perfectă concordanţă cu tema propusă.

De asemenea, remarcabil a fost şi rafinamentul conferit de accentele de alb prezente în diferite grade şi abordări în toate cele trei colecţii. În fiecare dintre cele patru camere, Ingrid a recompus, în funcţie de "ce o inspiră cel mai mult", elementele esenţiale ale colecţiilor prezentate de ea la Paris, pe care le-a redenumit - Brâncuşi (prezentată în această toamnă la Săptămâna Modei de la Paris), Lace (colecţia toamnă-iarnă 2010, a cărei "protagonistă" a fost dantela), Folclor şi Love.

Viziune personală

"Dantelele, perlele şi folclorul, dar mai ales albul sunt elementele care mă inspiră", spune creatoarea. Creaţiile expuse au fost "combinaţii de moment ale unor accente prezente în fiecare dintre colecţii", pe care Ingrid le-a "explicat" în cuvintele-cheie care îi întâmpinau pe invitaţi la intrarea în fiecare încăpere.

Brâncuşi înseamnă pentru ea "Armonie", iar starea de echilibru, "atât de importantă atunci când creezi", a fost redată în camera "Perle", prin clasica opoziţie alb-negru. "Acum şi mereu caut şi visez...", este una dintre mărturisirile care sintetizează creaţia Ingrid Vlasov.

Ne puteți urmări și pe Google News