Cel mai probabil, Coldea a dat declarații în dosarul ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi. 

Poliția Română a anunțat că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne.

Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri formulate de către Sebastian Ghiță. Acesta susține că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. 

La finalul lunii martie, secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Aceasta a fost acuzată  de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Inițial, Kovesi a fost plasată sub control judiciar timp de 60 de zile.

Fosta șefă a DNA a contestat măsura, iar Înalta Curte de Casație și Jutiție i-a dat câștig de cauză, anulânmd măsura preventivă a controlului judiciar.

Amintim că fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al Fondului Național de Investiții, Nicolae Popa.

La acea vreme, Laura Codruța Kovesi era procuror general al României.. Nicolae Popa, omu de încredere a lui Sorin Ovidiu Vântu, fusese condamnat, definitiv, la peste 10 ani de detenție în dosarul FNI.

De această cauză se ocupă Adina Florea.

 

Te-ar putea interesa și: