Evenimentul ZileiEVZ SpecialCod roșu la granița cu Bulgaria. Autoritățile au declanșat alerta. Breaking News

Cod roșu la granița cu Bulgaria. Autoritățile au declanșat alerta. Breaking News

Cod roșu la granița cu Bulgaria. Autoritățile au declanșat alerta. Breaking News
Captură importantă a autorităților la granița cu Bulgaria. O camionetă transporta o cantitate uriașă de droguri.

Autorităţile bulgare au găsit peste 90 de kilograme de heroină într-o camionetă la punctul de frontieră de la Ruse, a anunţat luni procurorul Andrei Anghelov, de la parchetul regional al oraşului de pe Dunăre, informează BTA, citată de Agerpres.

Cele 93,6 kilograme de drog, care au o valoare estimată de peste 3,6 milioane de leva (circa 1,8 milioane de euro), au fost descoperite în cursul dimineţii de duminică, într-un vehicul Mercedes cargo care călătorea din sudul Bulgariei spre Europa Occidentală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camioneta, supusă unui control riguros de autorităţile de frontieră în urma unei „analize de risc”, nu transporta marfă, iar unuia dintre ofiţeri i-a stârnit suspiciuni faptul că podeaua maşinii fusese modificată, s-a precizat într-o conferinţă de presă la care au participat, pe lângă Andrei Anghelov, procurorul general adjunct Ivan Gheşev, secretarul general în Ministerul de Interne Ivailo Ivanov şi directorul Agenţiei Vamale bulgare, Gheorghi Kostov.

În podeaua dublă au fost găsite 184 de pachete cu un praf de culoare bej, care a fost testat pozitiv pentru heroină. Şoferul în vârstă de 56 de ani, cetăţean bulgar, a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc şi reţinut iniţial pentru 72 de ore, dar dacă va fi găsit vinovat este pasibil de 15 până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de 100.000- 300.000 de leva.


Accesează: