Alegerile locale ar putea să aibă loc, cel mai probabil, pe 10 iunie, potrivit discuţiilor din şedinţa coaliţiei de guvernare, anunță Agerpres citând surse din cadrul majorității guvernamentale. De asemenea, liderii coaliţiei au ridicat şi problema cărţilor de alegător, urmând să se decidă dacă acestea se vor mai folosi sau nu la alegerile din acest an.
"S-a discutat şi problema aceasta a cărţilor de alegător, pentru că mulţi dintre cetăţeni le-au pierdut, nu le-au folosit niciodată. Am discutat dacă să se mai folosească aceste cărţi de alegător sau se vor folosi în continuare doar cărţile de identitate pe care se aplică acel timbru ştampilat. Rămâne să mai discutăm dacă se vor mai tipări, dacă se vor mai folosi", au menţionat sursele citate.

Totodată, a fost abordată şi problema blocajului din Parlament, liderii coaliţiei excluzând varianta alegerilor anticipate dorite de Opoziţie. S-a decis ca partidele din majoritatea guvernamentală să se mobilizeze cât mai bine, în special la Senat, unde se va discuta și cu senatorii independenți.
Ironii de la USL
“E bine că sunt alegeri", au ironizat copreşedinţii USL decizia coaliţiei de organizare a localelor în respectiva lună.
“E bine că sunt în iunie, asta e important…", a spus liderul PSD, Victor Ponta, întrebat cum comentează informaţiile potrivit cărora Guvernul ar dori să stabilească data alegerilor locale pe 10 iunie.

"E bine că sunt alegeri, asta e prima chestiune. Data este deja un pas mare în democraţia din România, nu?", a preluat ştafeta liderul liberal Crin Antonescu.