Evenimentul Zilei > Politica > Coaliția funcționează. Ludovic Orban declară că este mulțumit. Jignirile, uitate
Coaliția funcționează. Ludovic Orban declară că este mulțumit. Jignirile, uitate

Coaliția funcționează. Ludovic Orban declară că este mulțumit. Jignirile, uitate

În coaliția guvernamentală lucrurile s-au liniștit, cel puțin declarativ. Președintele PNL, Ludovic Orban consideră că impasul a fost depășit și în prezent lucrurile au intrat pe făgașul normal. Jignirile și presiunea pusă de USR-PLUS, ca și când nu ar fi fost.

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că lucrurile stau bine, în prezent, în cadrul coaliţiei de guvernare, impasul fiind depăşit.

„Ceea ce este bine este că am trecut de impas, am stabilit nişte îmbunătăţiri ale protocolului de funcţionare a coaliţiei. Întotdeauna soluţiile vin atunci când lucrurile nu funcţionează perfect. Important este că avem un nou ministru al Sănătăţii în care ne punem speranţe că va rezolva problemele nesoluţionate din zona Sănătăţii. Lucrurile în coaliţie stau bine în momentul de faţă”, a afirmat, sâmbătă, Ludovic Orban, la Drobeta – Turnu Severin,  unde a efectuat o vizită la hidrocentrala Porţile de Fier I.

Tensiunile mocnite dintre PNL și USR-PLUS au explodat după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Premierul nu mai este acum „un zombie politic”

Imediat după, USR-PLUS a declarat că nu îl mai suține pe prim-ministrul Florin Cîțu, pe care și l-au dorit plecat din fruntea Executivului.

„Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății de către premierul Florin Cîțu, fără negocierea în prealabil în coaliția de guvernare, a fost „un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional”, a declarat Cătălin Drulă, vicepreședintele USR-PLUS. „Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție”, a spus Drulă.

Potrivit acestuia, situația de criză din actuala coaliție de guvernare ar putea ajunge chiar și la o moțiune de cenzură dacă premierul Cîțu nu va face un pas în spate.

„Acesta este gestul ultim prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Drulă.

„Nu poți conduce în lipsa încrederii partenerilor pe care îi conduci”, a mai spus Drulă.