Evenimentul Zilei > Social > Decizia care naște un uriaș scandal între televiziuni. Ce a decis CNA
Decizia care naște un uriaș scandal între televiziuni. Ce a decis CNA

Decizia care naște un uriaș scandal între televiziuni. Ce a decis CNA

Antena 3 a scăpat fără sancțiune după ce invitații postului au folosit, în prime-time, expresia „m... PSD”. Pentru o abatere asemănătoare, Realitatea TV a fost sancționată cu amendă de 5.000 de lei, în luna ianuarie.

CNA nu a admis nici măcar o somație, propusă de Radu Herjeu, după ce Mugur Ciuvică și parlamentarul Șerban Nicolae au folosit fără rețineri sintagma „M… PSD” într-o ediție Sinteza zilei din 30 mai, potrivit Pagina de Media, citat de timpul.md

„Deschideți acum ușa, ca de dimineață până seara, oricine, pe orice post de televiziune să folosească acel cuvânt, s . ub pretextul că CNA a dat voie.”, le-a spus Herjeu colegilor care au votat împotriva sancțiunii.

Monica Gubernat, președintele propus al CNA, care a votat împotriva sancționării canalului TV, a fost de părere că trebuie judecat în funcție de „context”, iar expresia este una „politică”.

Radu Herjeu a propus sancționarea Antenei 3 cu o somație, pentru că sintagma a fost folosită pe post înainte de ora 23.00, prin urmare încalcă legislația privind protecția minorilor. Dacă era după 23.00, n-ar fi luat nicio sancțiune, după cum a subliniat Herjeu.

Somația a reușit să atragă doar două voturi: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu. Restul a fost împotrivă: Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Parte din cei care au votat împotriva unei somații la Antena 3 au fost totuși „pentru” amenda de 5.000 de lei primită de Realitatea TV în luna ianuarie, pentru folosirea aceleiași sintagme.