Evenimentul Zilei > Social > CNA chemat la ordine în Parlament. S-au semnalat încălcări ale legii în campania pentru europarlamentare
CNA chemat la ordine în Parlament. S-au semnalat încălcări ale legii în campania pentru europarlamentare

CNA chemat la ordine în Parlament. S-au semnalat încălcări ale legii în campania pentru europarlamentare

Şefa Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, a fost convocată, miercuri, la Comisia pentru cultură din Cameră pe tema campaniei electorale.

Audierea are legătură cu modul în care Consiliul Naţional al Audiovizualului a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate, de către anumiţi radiodifuzori, a legislaţiei din domeniul electoral şi audiovizual, pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv referendum.

 

Potrivit lui Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei, Monica Gubernat nu a confirmat prezenţa la audierea programată la ora 13.00.

În ultimele săptămâni CNA a fost în mijlocul unui scandal care a vizat Televiziunea Română şi prezenţa lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea, la emisiunea „Viaţa satului”, în timpul campaniei electorale, fără ca programul să fie marcat ca atare, anunță România TV.

În şedinţa de miercuri, Comisia va discuta şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 16 din Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Pl x 154/2019). Dezbateri în vederea întocmirii raportului; propunere legislativă privind acordarea de vouchere culturale (Pl x 361/2015). Dezbateri în vederea întocmirii raportului comun; proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public (PL x 193/2019). Dezbateri în vederea întocmirii raportului.