CNA a penalizat public postul TV, pe motiv că în emisiunea „Evenimentul zilei” din 1 mai, în care Traian Băsescu a făcut comentarii la adresa lui Victor Ponta și a invitat telespectatorii să nu voteze cu PSD, moderatorul programului, Silviu Sergiu, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile potrivit legii. Anume că nu ar fi cerut probe pentru o afirmație a președintelui. La propunerea lui Christian Mititelu, membru CNA, Consiliul a decis să aplice televiziunii B1 TV o somație publică. Sancțiunea a fost aplicată cu șase voturi „pentru” (Christian Mititelu, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu și Cristina Trepcea), în timp ce Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea au votat „împotrivă”.

„Din punctul meu de vedere este încă un act de intimidare a unui post de televiziune, în cazul acesta B1TV, pentru interviul cu Traian Băsescu. Într-un caz anterior, a fost somat un post de radio local, Transilvania TV, tot pentru o emisiune în care erau invitați reprezentanți ai PMP. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul radioului local și în cazul postului B1 TV se întâmplă în fiecare zi la Antena 3, RTV, Realitatea TV. După cazul B1 TV, a fost RTV”, a spus pentru EVZ Narcisa Iorga, membru CNA. Ea a declarat că a propus special aceeași sancțiune, având în vedere că interviul era realizat tot de niște jurnaliști, tot cu un om politic.

„Adică, Victor Ciutacu intervievându-l pe Radu Mazăre. Nu a fost acceptată propunerea mea. Fapta sancționată pe B1TV se întâmplă în fiecare zi, la toate posturile TV și pe toate radiourile. Săptămâna trecută, am întâlnit situații ca aceea de la «Radio Transilvania» la toți radiodifuzorii. Nu s-a trimis nici măcar o scrisoare de avertizare. Am considerat că este suficient că am stat de vorbă cu reprezentanții posturilor și am hotărât cum se abordează promovarea electorală și dezbaterea electorală. Pentru «Radio Transilvania » nu s-a putut, s-a dat somație din prima. Se pare că avem standarde în funcție de oamenii politici din vizor, nu ce prevede legea”, crede Narcisa Iorga.

Te-ar putea interesa și: