Evenimentul Zilei > Actualitate > Clujenii, făcuţi praf de elveţieni: „Apa curentă şi energia electrică sunt un lux”
Clujenii, făcuţi praf de elveţieni: „Apa curentă şi energia electrică sunt un lux”

Clujenii, făcuţi praf de elveţieni: „Apa curentă şi energia electrică sunt un lux”

Publicaţia elveţiană "Blick" a prezentat Clujul - înaintea duelului din Liga Campionilor dintre CFR şi FC Basel - ca pe un oraş din lumea a treia, în care locuitorii nu au acces la energie electrică sau apă caldă, iar gunoaiele, cocioabele de lemn şi mizeria sunt la ordinea zilei. În semn de protest, primarul Clujului, Sorin Apostu, a declarat pentru evz.ro că nu va merge la meciul din această seară.

"Drumul este denivelat. Gropile din asfalt sunt de dimensiunea căzilor de baie. În mijlocul străzii pline de găuri, un bătrân plimbă o vacă" – aşa încep jurnaliştii tabloidului helvet "Blick" descrierea Clujului, oraşul gare va găzdui în această seară duelul din Liga Campionilor dintre CFR şi FC Basel.
 Scandal la CFR Cluj
În reportajul publicat de Blick este menţionat un cartier din Cluj-Napoca unde niciun localnic nu are loc de muncă, în realitate fiind vorba de fapt despre o zonă unde zeci de romi şi-au ridicat nişte barăci şi care trăiesc din reciclarea materialelor adunate de la groapa de gunoi.
"Mexico City este numit acest cartier în care nimeni nu are un loc de muncă. Aici oamenii locuiesc pe stradă sau în barăci de tablă şi lemn, asemănătoare celor din Township, Africa de Sud. Apa curentă sau electricitatea sunt un lux aici", se mai arată în articolul cu pricina.
Sub intertitlul "Oraşul contrastelor", jurnaliştii elveţieni precizează că într-o localitate în care "dependenţii de droguri, alcoolicii, şomerii şi copiii neglijaţi se luptă cu foamea şi setea, FC Basel va juca împotriva unei echipe pentru care banii nu sunt o problemă", adăugând că pentru mulţi dintre locuitorii Clujului biletul la meciul de diseară este mult prea scump.
O abordare greşită

"Sunt sigur că este un mod de abordare greşit. Probabil că drumul din Elveţia până la Cluj a fost destul de lung şi poate au confundat zonele pe unde au venit. Acest mod de abordare nu le face cinste şi nu va ajuta cu nimic meciul care va avea loc în această seară. Sper să îi batem zdravăn, să îi învăţăm minte. Pe de altă parte, Clujul nu este mica Elveţie, dar nici nu seamănă cu descrierile făcute de jurnaliştii elveţieni. Firmele mari au venit la Cluj şi au investit sume mari de bani tocmai pentru că acest oraş este un oraş universitar şi este un oraş în care trăiesc oameni de calitate. Dacă citim presa de azi, veţi vedea relatări ai unor suporteri elveţieni care au numai cuvinte de laudă la adresa oraşului", conchide primarul Sorin Apostu.
CFR Cluj şi FC Basel se vor întâlni în primul meci din Grupa E a Ligii Campionilor.
CFR Cluj caută a doua victorie din istorie în Liga Campionilor

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News