Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Un avocat și-a negociat pedeapsa după ce a condus beat
Cluj. Un avocat și-a negociat pedeapsa după ce a condus beat

Cluj. Un avocat și-a negociat pedeapsa după ce a condus beat

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au sesizat Curtea de Apel cu privire la un acord de recunoaștere a vinovăției, în cazul unui celebru avocat clujean.

Cererea procurorilor a fost înregistrată la Curtea de Apel Cluj, marți, 11 februarie 2020, aceasta având ca obiect acordul de recunoaștere a vinovăției semnat cu avocatul Marius Claudiu Zaharia.

Potrivit ziardecluj.ro, Zaharia a condus sub influența alcoolului și a fost prins pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, din Cluj Napoca. Acesta avea o alcoolemie mai mare de 0.4 grame la mie în aerul expirat, așa că procurorii au luat decizia de a-l duce la prelevarea de probe biologice. Rezultatul analizelor de sânge a demonstrat că alcoolemia legală era mai mare de 0.8 grame la mie. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, deoarece persoana cercetată are calitatea de avocat.

Jurnaliștii de la ziardecluj.ro l-au contactat pe avocatul Zaharia, dar acesta nu a vrut să comenteze. „Să vă vedeți voi de treabă! Da?”, s-a răstit avocatul Zaharia, punând punct conversației. Surse din Baroul Cluj susțin că Zaharia ar mai fi avut probleme cu legea, însă nu a fost trimis în judecată. În cazul în care avocatul Marius Claudiu Zaharia este condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, o comisie din cadrul Baroului Cluj va supune la vot excluderea acestuia.