Evenimentul Zilei > Actualitate > Cluj. Nouă carantinați confirmați pozitiv! Medicii sunt în stare de alertă
Cluj. Nouă carantinați confirmați pozitiv! Medicii sunt în stare de alertă

Cluj. Nouă carantinați confirmați pozitiv! Medicii sunt în stare de alertă

Măsura introducerii românilor care vin țările aflate în zona roșie, este una benefică. La Cluj, nouă carantinați au fost confirmați pozitiv

În centrul de carantină de la Băișoara, județul Cluj, nouă români care au venit din Italia și Austria, în ultimele zile au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus.

Autoritățile au fost prezente în cursul nopții de joi spre vineri, cu celebra izoletă, în stațiunea turistică Băișoara, de unde au transportat la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, nouă cetățeni români, a căror teste s-au dovedit a fi pozitive.

Românii care au venit din Italia și Austria au fost cazate la Hotelul Alpin, din stațiunea montană Băișoara din Cluj Napoca, și au fost testați în momentul sosirii. După analizeze care au fost efectuate de specialiștii clujeni, nouă dintre aceste persoane s-au dovedit a fi pozitive și asimptomatice.

”În urma testării de ieri 19.03.2020, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul Cluj, din care nouă erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe secția dedicata, asimptomatici”, a precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.