Evenimentul Zilei > Actualitate > Clinica de Oftalmogie de la Universitar, asaltată de pacienţi
Clinica de Oftalmogie de la Universitar, asaltată de pacienţi

Clinica de Oftalmogie de la Universitar, asaltată de pacienţi

Peste 2.000 de intervenții chirurgicale au fost făcute, anul trecut, la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, printre care: chirurgia cataractei, glaucomului, strabismului sau chirurgia dezlipirii de retină.

În cadrul Clinicii există câteva aparate care sunt printre cele mai noi la nivel național. Este vorba despre: OCULAR RESPONSE ANALYSER, acesta fiind singurul instrument din lume capabil să măsoare histerezisul cornean (CH). factorul de rezistență corneană (CRF), indicatori ai proprietăților biomecanice ale corneei, KERATOMETRU 5 M, care realizează topografie corneeană. Acest aparat măsoară, totodată disfuncția glandelor meibomius, măsoară timpul de rupere al filmului lacrimalnoninvaziv, măsoară roseața oculară legată de vascularizația corneei, realizează imagini live ale permeabilității canalelor nazolacrimale și realizează imagini live la colorația cu fluoresceină a polului anterior. De la începutul anului, în medie, circa 10 pacienţi s-au prezentat, zilnic, la Clinica de Oftalmologie de la Universitar.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.