Evenimentul Zilei > Actualitate > Clătite la dubiţă pentru tot cartierul
Clătite la dubiţă pentru tot cartierul

Clătite la dubiţă pentru tot cartierul

Doi tineri, o româncă şi un belgian, care locuiesc acum în Sibiu, au demarat o afacere ce atrage zilnic din ce în ce mai mulţi muşterii.

Foşti patroni ai unei cafenele unde se serveau zilnic clătite, cei doi au fost în vara acestui an puşi în faţa unui moment dificil. Ica şi Marc Pomat au pus atunci la cale cel mai îndrăzneţ plan. Cei doi tineri au mers în Olanda, au cumpărat o camionetă cu aer „retro“, au scos tot din ea, „au bibilit-o“ şi aranjat- o ca la carte şi, după ce au strâns din dinţi şi au obţinut toate autorizaţiile necesare, au pornit cu ea prin oraş.

Diversitatea garantează succesul

 Clătitele lor sunt din ce în ce mai căutate. „Nu a fost visul nostru să vindem clătite, dar ne place extrem de mult ceea ce facem şi ne bucurăm că oamenii ne apreciază. Noi ne-am propus să vindem pentru început în medie 50-60 de clătite. Ieri am vândut vreo 160… Nici la telefon sau să mergem la toaletă nu am avut timp“, povesteşte Ica.

Maşina pe care au dat 4.000 de euro, la care s-au adăugat şi 2.000 de euro taxă de poluare, un model Citroën din 1947, este unicat în România. Soţul Icăi spune că i-a luat toată vara să o amenajeze. Maşina se opreşte în trei locuri în Sibiu, iar în weekenduri merge la Păltiniş. Pentru că singurii angajaţi sunt chiar ei, Ica şi Marc spun că lunea este ziua lor liberă. „Atunci facem tot ce nu am reuşit într-o săptămână. Stăm cu fetiţa noastră, ne vedem cu prietenii“, spune, mai în glumă mai în serios, Ica. Cei doi afirmă că dacă afacerea merge bine vor încerca să se extindă. „Mai avem loc în curtea casei unde stăm în chirie de încă două maşini“, mărturiseşte Marc.

Poziţionată într-o intersecţie circulată din Sibiu, dubiţa cu clătite uriaşe are tot timpul clienţi, chiar şi când vremea este urâtă. „Suntem deja clienţi fideli. Mâncăm zilnic clătite. Sunt delicioase şi ieftine“, spune Anca Arhire, o studentă care în fiecare zi trece cu prietenii pe la rulotă să deguste cel puţin două clătite. Ica şi Marc le oferă clienţilor lor clătite cu gem de caise, vişine, cireşe, gutui, căpşune, cu zahăr brun, la preţul de 4 lei, cu ciocolată, cu mere rase, scorţişoară şi zahăr brun, care costă 5 lei, cu banane şi zahăr brun şi cu banane şi ciocolată – la preţul de 6 lei.