Clanul Corduneanu, judecat de Tribunalul Maramureş

Clanul Corduneanu, judecat de Tribunalul Maramureş

Procurorii DIICOT Iaşi au decis astăzi trimiterea în judecată a 27 de membrii ai clanului interlop Corduneanu. Dintre aceştia, doar 12 se mai află la acest moment în arest.

Dosarul celui mai temut şi cunoscut clan din Iaşi va fi judecat la Tribunalul Maramureş, la cererea procurorilor ieşeni care au obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea dosarului. Măsura a fost luată deoarece majoritatea judecătorilor din oraşul de domiciliu al Cordunenilor s-au pronunţat în acest dosar în momentul luării măsurilor de arestare preventivă.

Fraţii Cordunenu şi ajutoarele acestora au fost ridicaţi din locuinţe în luna ianuarie, iar acţiunea a fost supravegheată de Codruţ Olaru, şeful DIICOT, care s-a deplasat la Iaşi. Zona unde locuiesc Cordunenii a fost survolată pe 17 ianuarie de un elicopter pus la dispoziţia procurorilor care conduceau operaţiunea de reţinere a acestora.

Rechizitoriu de 900 de pagini

Ne puteți urmări și pe Google News

Rechizitoriul în care sunt descrise faptele clanului Cordunenu se întinde pe 900 de pagini, iar întreg dosarul are la acest moment peste 70 de volume. Potrivit procurorilor, liderul clanului este Constantin Bogdan (fost Corduneanu), sportiv de performanţă. Bogdan a creat o reţea de tip mafiot transfrontalieră, cu extensii şi legături atât în plan intern - palierul mediilor criminale de pe raza altor judeţe, dar şi pe teritoriul altor state - Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania şi Irlanda.

Alături de liderul clanului vor ajunge în faţa judecătorilor şi fraţii acestuia Adrian Cordunenu, Bogdan Tofan, Vasile Călin, Gheorghe Rusu, Marian Simon şi sora Petronela Tiugă, dar şi vărul Iulian Bogdan Cătălin, cumnatul Mihai Silviu Cordunenu, Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Cordunenu, Elena Călin, soacra lui Vasile Călin, Radu Prundeanu, naşul lui Vasile Călin şi cumătrul lui Adrian Cordunenu şi alte 15 persoane, toţi fiind acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracţiuni bancare, înşelăciuni imobiliare, şantaj şi infracţiuni informatice.