Evenimentul Zilei > Justitie > Clanul „Caran”, fugărit de mascați pentru un scandal la cazino
Clanul „Caran”, fugărit de mascați pentru un scandal la cazino

Clanul „Caran”, fugărit de mascați pentru un scandal la cazino

Mascații au luat cu asalt, în această dimineață, mai multe locuințe ale clanului „Caran”. Indivizii sunt cercetați că, în luna noiembrie a anului trecut, membrii grupării au amenințat mai mulți angajați ai unui cazino din sectorul 2 al Bucureștiului, după ce șeful clanului a câștigat o sumă importantă de bani pentru care nu a vrut să lase impozit.

În această dimineaţă, clanul „Caran” a fost percheziționat de poliţiştii Capitalei și de procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. „Înarmați” și cu trei mandate de percheziţie, anchetatorii i-au căutat pe membrii grupării care în luna noiembrie a anului trecut s-au adunst la un caziono unde i-au amenințat pe angajați.

Potrivit Poliției Capitalei, în data de 20 ianuarie a.c., administratorul cazinoului situat în sectorul 2 a reclamat că în ziua de 14 noiembrie 2014 a plătit către doi bărbaţi suma de 1.000 de lei, în urma ameninţărilor primite din partea acestora.

Mitu Răducanu, de 60 de ani, cel mai bătrân dintre membrii clanului „Caran” ar fi câştigat la  păcănele o sumă importantă de bani, dar nu a acceptat faptul că impozitul pe profit a fost reţinut de către reprezentaţii sălii de jocuri.

Angajaţii cazinoului i-au explicat acestuia că urmează să i se reţină conform legii, impozitul aferent, însă Mitu a amenințat și a spus nu doreşte să plăteasca impozit şi doreşte să i se ofere suma de bani câştigată.

Pentru intimidarea angajaților, acesta i-a ameninţat că în cazul în care nu va primi banii solicitaţi va chema mai mulţi indivizi din anturajul său şi nu vor mai lăsa clienții să intre în cazino.

Mitu a primit banii dar nu s-a calmat. A devenit recalcitrant, a continuat să ameninţe cu închiderea localului şi a solicitât în plus suma de 1.000 de lei. Astfel, în spijinul său a chemat aproximativ 10 persoane, pentru a intimida personalul sălii de jocuri, fapt pentru care, persoana vătămată, i-a înmânat suma de 1.000 de lei unuia dintre bărbaţii care îl însoţeau.

Astăzi, după percheziţii, poliţiştii Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au identificat şi condus la sediul poliţiei şapte persoane pentru continuarea verificărilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, cu Fane Răducanu, de 40 de ani și cu Mitu Răducanu în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.