"Clanul Băsescu" manifestă nervozitate şi agresivitate

"Clanul Băsescu" manifestă nervozitate şi agresivitate

Este declaraţia susţinută, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă,de către preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu. Acesta a adus critici dure la adresa lui Traian Băsescu şi la maniera în care acesta reacţionează la dezbaterile din presă cu privire la afacerile în care este implicată familia sa.

Liderul liberal a catalogat reacţiile şefului statului drept "marcate de mervozitate, agresivitate şi ameninţări". "În orice ţară civilizată, Administraţia Prezidenţială ar fi dat răspunsuri clare, precise, prompte, nu la acuzaţii, şi la puneri în discuţie a unor asemenea situaţii. Ne-ar fi spus foarte clar cum doamna Ioana Băsescu a dobândit sumele pentru a cumpăra o proprietate destul de scumpă pe teritoriul «imperiului» domnului Popoviciu, ne-ar fi dat răsunsuri foarte clare şi prompte în legătură cu legalitatea asocierilor pe care le-a făcut, în altă parte a ţării, Mircea Băsescu", a spus Antonescu. "Clanul Băsescu", cu sprijinul lui Băsescu

Preşedintele liberalilor a mai menţionat că familia preşedintelui poate fi asemuită cu un clan, pe care l-a şi numit "clanul Băsescu".

"Mă tem că azi putem vorbi de clanul Băsescu. Avem priveliştea jalinică a unui partid PDL patronat şi condus în realitate de Traian Băsescu, care a adus, pentru prima dată, la vedere în structura de vârf, în structura guvernamentală, interlopi, care nu au fost încă săltaţi, aşa cum au fost Becali şi Popoviciu, şi mă refer în primul rând la Costel Iancu. Avem, de asemenea, o perfectă solidarizare a domnului preşedinte Băsescu personal, a rudelor domniei sale, a susţinătorilor săi politici, în jurul încercării de a îngrădi accesul presei la investigarea acestor lucruri şi în jurul încercării de a contesta dreptul presei de a face asta, a încerării de a intimida presa să facă asta", a spus liderul PNL, citat de Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antonescu a subliniat şi că manifestările fratelui preşedintelui seamănă cu cele ale unui membru de clan, întrucât acesta a recurs la diferite ameninţări la adresa lui Mugur Ciuvică. Mai mult, preşedintele liberal este de părere că un astfel de comportament este inacceptabil într-o ţară membră UE.

Corupţia este în creştere

"Observăm, azi, după aproape cinci ani de mandat, că domnul preşedinte Băsescu n-a reuşit prin intermediul insitituţiilor pe care le-a controlat, DNA, Parchet şi Ministerul Justiţiei, în perioada de început, să câştige un centimetru în lupta împotriva corupţiei şi constatăm că era şi greu. Dincolo de cazurile discutate şi legate de domnia sa, casa din Mihăileanu şi alte episoade care ne arată clar că preşedintelui însuşi nu respectă legea şi se prevalează de mecanismele obscure ale corupţiei, asistăm azi la o discuţie publică despre afaceri şi posibile beneficii ale familiei preşedintelui", a susţinut Crin Antonescu, în cadrul celeiaşi conferinţe de presă.

El a ţinut să critice, în contextul discuţiilor legate de averea fiicei sale Ioana şi de afacerile cu Puiu Popoviciu, că în 2004 Traian Băsescu şi-a axat campania la prezidenţiale pe lupta anti-corupţie.