Evenimentul Zilei > Social > Ciutacu, disperat: „Nu se poate așa ceva. Ce văd acolo… Doamne ferește!”
Ciutacu, disperat: „Nu se poate așa ceva. Ce văd acolo… Doamne ferește!”

Ciutacu, disperat: „Nu se poate așa ceva. Ce văd acolo… Doamne ferește!”

Victor Ciutacu deplânge starea presei din România și susține că, în ciuda așteptărilor sale, progresul tehnologic nu a făcut decât să altereze nivelul calitativ al jurnalismului autohton.

De ani de zile, presa din România este o branșă a cărei putere în fața provocărilor și a vitregiilor pe care a fost nevoită să le suporte a scăzut. Victor Ciutacu, jurnalist cu ani mulți în spate în acest domeniu a vorbit despre situația actuală în care se zbate mass-media autohtonă și susține că nivelul la care s-a ajuns este extrem de jos.

Realizatorul de emisiuni al România TV pune o bună parte din vină pe faptul că tehnologia le-a dat șansa celor nepregătiți pentru meserie, dar cu dorință, să poată să ajungă mult mai ușor în centrul atenției.

Faptul că tehnologia a evoluat foarte mult – nu mai e ca pe vremea mea, când lucram la mașina de scris -, în loc să constituie un avantaj pentru presă, cum ar fi fost normal, noi am transformat chestia asta într-un dezavantaj: prostul satului a devenit lider de opinie. Orice imbecil care se filmează cu telefonul și postează pe Facebook e ziarist. Suntem din ce în ce mai puțini ăia care suntem ziariști și folosim din ce în ce mai mult ce apare în spațiul public de la tot soiul de personalități bizare care viețuiesc printre noi.

Meseria asta nu se mai face după reguli, gramatica a devenit facultativă. Mă uit la televizor, la emisiuni în studiouri, la reporteri pe teren, ce văd acolo…, Doamne ferește! Totuși, încă se dau examene la limba română în țara asta! Nu se poate așa ceva, în primul rând jurnalismul pleacă de la limba țării în care îți faci meseria, măcar atât, măcar să nu fie agramați”, a spus Victor Ciutacu la ”Puterea Știrilor”.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News