Ciuperci impotriva cancerului la prostată

Ciuperci impotriva cancerului la prostată

Cercetătorii israelieni confirmă virtuţile teraputice ale unei ciuperci rare utilizate de secole în medicina tradiţională chineză în lupta împotriva cancerului la prostată, a anunţat Universitatea din Haifa, informează AFP.

Ei au descoperit că o moleculă produsă de ciuperca "reishi" (Ganoderma lucidum) poate "împiedica înmulţirea celulelor canceroase" la prostată.

"Până în prezent, se ştia că ciuperca poate inhiba dezvoltarea cancerului, acţionând la nivelul sistemului imunitar. Testele pe care le-am efectuat in vitro demonstreaza ca acestea ataca direct celulele canceroase", a explicat directorul de cercetare, profesorul Ben Zion Zaidman.

Acesta a subliniat că molecula produsă de ciupercă are "efect asupra receptorilor androgeni care joacă un rol central în dezvoltarea acestei forme de cancer, în stadiul sau iniţial".

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorul a indicat că rezultatul studiului deschide noi căi pentru conceperea de tratamente împotriva cancerului la prostată, dar că testele trebuie efectuate mai întâi pe animale.

Reishi este o ciupercă lemnoasă foarte rară în stare sălbatică, ce creşte pe trunchiuri în descompunere de pruni sălbatici, stejar şi tuga, exclusiv in padurile montane.

Timp de secole chinezii au încercat să cultive reishi. Acest lucru a fost reuşit de cercetătorii japonezi abia la începutul anilor '70.

Cancerul la prostată este unul dintre cele mai frecvente cancere masculine, cu 543.000 de cazuri diagnosticate anual în lume.

Studiul, supervizat de profesorii Eviatar Nevo şi Salomon Wasser, a fost publicat în Molecular Biology Report.