Evenimentul Zilei > Actualitate > Cîțu taie și spânzură la ceas de noapte! A fost eliberat din funcție. Schimbări de trupe la vârful instituției
Cîțu taie și spânzură la ceas de noapte! A fost eliberat din funcție. Schimbări de trupe la vârful instituției

Cîțu taie și spânzură la ceas de noapte! A fost eliberat din funcție. Schimbări de trupe la vârful instituției

Preşedintele ANSVSA, Robert-Viorel Chioveanu, a fost eliberat din funcţie printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Robert-Viorel Chioveanu a fost eliberat din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), printr-o decizie a prim-ministrului interimar Florin Cîţu.

Decizia a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial 1097 a fost publicată, miercuri seară, decizia premierului interimar Florin Cîţu privind eliberarea ion funcţie a preşedintelui ANSVSA.

”Articol unic. — La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Robert-Viorel Chioveanu se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Cine este fostul preşedinte cu rang de secretar de stat Robert Viorel Chioveanu

Înainte de numire, vicepreşedinte al ANSVSA a fost anterior şeful Direcţiei Generale Siguranţa Alimentelor din instituţie. Robert Viorel Chioveanu a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul ANSVSA, în perioada octombrie 2012-septembrie 2016, arată CV-ul acestuia postat pe site-ul oficial al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În perioada septembrie 2016 – octombrie 2016, acesta a ocupat postul de director la ANSVSA, iar în perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2019 a ocupat funcția de șef de serviciu în cadrul aceleiași instituții.

Timp de un an, în perioada iulie 2011 – august 2021, acesta a fost avocat titular la Baroul București. Potrivit CV-ului său, acesta a mai fost șef de serviciu la ANSVSA în perioada august 2005 – iulie 2011. Anterior acesta a fost medic veterinar la DSVSA în perioada octombrie 2002 – august 2005.

În perioada cât a ocupat această funcţie, inspectorii sanitar-veterinari au sancţionat cu 652.200 de lei o serie de operatori economici care activează în industria agroalimentară, în sectorul produselor alimentare non-animale, pe durata unor acţiuni de control efectuate în luna septembrie.

Pe parcursul lunii septembrie 2021, Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, dar şi a Municipiului Bucureşti au efectuat 10.542 de controale în unităţile din industria agroalimentară, informează Agerpres.