Ministrul Finanțelor Publice, Fllorin Cîțu susține că aproximativ 40.000 de companii vor apela la creditele derulate prin programul IMM Invest

„IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelerezem estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Întrebat câte companii au fost respinse în cadrul programului, Cîţu a afirmat că va fi făcută o analiză la epuizarea plafonului.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a declarat că are în vedere prelungirea mai multor măsuri de relaxare ecobomică ce urmează să expire la finalul lunii iunie. În același context, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că va fi prelungită și suspendarea impozitului specific pentru industria HORECA.

„Măsurile economice le vom lua în şedinţa de astăzi de Guvern (joi, 11 iunie 2020, n.r.). Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîțu într-o intervenție televizată la Digi 24.

În urmă cu câtva timp, ministrul a anunțat că urmează să fie elaborate și adoptat, la nivel de Guvern, Recent, un program de relansare economică. El a evitat să dea detalii despre cuprinsul acestui program, spunând doar că este aproape de final și urmează să fie prezentat premierului Orban.

„Vom prezenta programul în această perioadă, dar aplicabilitatea o să fie după ce expiră aceste măsuri. În acelaşi timp trebuie să fim atenţi să vedem cum a reacţionat economia în această perioadă la aceste măsuri. Avem câteva indicii, dar totuşi ştiţi foarte bine că existe o perioadă de întârziere în economie de la momentul în care iei o măsură şi până îi vezi efectul în economie şi de aceea implementarea programului economic se va face luând în calcul şi aceste elemente. Trebuie să ştim dacă sunt foarte multe părţi în economie care au reacţionat pozitiv unele măsuri pot să continue”, a afirmat ministrul Florin Cîțu.