Evenimentul Zilei > Actualitate > Circul Aquatico Belluci, la Timişoara
Circul Aquatico Belluci, la Timişoara

Circul Aquatico Belluci, la Timişoara

Un hipopotam pigmeu, rechini feroce, pinguini, o focă, şerpi şi un crocodil fac spectacol animat la circul Aquatico Bellucci aflat până duminică la Timişoara. Zilnic au loc câte două reprezentaţii, de la ora 16.00 şi de la 18.30, în parcarea mall-ului timişorean.

Sub cupola albastră prinde viaţă o lume de poveste. E povestea "Piraţilor în căutarea fericirii fără de sfârşit", îmbarcaţi pe nava Thalita, reprodusă pe scenă cu velă, butoaie de rom şi cufere cu giuvaeruri, numită astfel după iubita căpitanului ei, Emertuk, spaima Caraibelor.
"Faima lui cucerea leghe după leghe, pe mare", spune povestitorul. Legenda, adaugă acesta, mai consemnează faptul că în primii ani ai secolului al XVIII-lea (epoca de aur a pirateriei), Emeruk era singurul om care obişnuia să bea rom întărit cu praf de puşcă. La un moment dat se aud sunete puternice, şi aflăm că iubita lui dispare, iar sufletul ei începe să bântuie nava. Aici începe aventura de două ore, împărţită în două părţi.

"Dansul Apei" şi foca Leo

Prima cuprinde acrobaţii la sol, semi-înălţime şi înălţime, jonglerii, comedianţi şi „Dansul Apei". Pentru acesta e pornită, în faţa celor 500 de spectatori, cea mai mare fântână arteziană mobilă din Europa. Partea a doua e dedicată animalelor acvatice. Copiii ţipă de uimire şi poate de frică, atunci când văd crocodilul şi şarpele uriaş.
Cei mai curajoşi dintre ei vin să îi atingă, şi-şi trag rapid mâinile înapoi, imediat după actul de supremă vitejie. Ce mai mici aplaudă frenetic la dresura pinguinilor şi a focii Leo, singurul animal dresat în totalitate, care ştie să danseze şi să aplaude la unison cu publicul. Muţi de uimire rămân părinţi şi copii în faţa acvariului imens ultrasecurizat cu rechini.

50 de animale din 14 specii

"Este al treilea an în România şi al doilea an când venim la Timişoara. Spectacolul durează două ore, iar copiii vor avea multe de văzut", a declarat Mihai Ghinea, reprezentantul circului Acquatico Bellucci.
Toţi artiştii circului sunt absolvenţi ai Academiei de circ din Verona, Italia. Pe lângă acrobaţii complicat, principala lor grijă e să aducă animalele menajeriei în public.
Pentru copii acest lucru e ceva nemaipomenit: au ocazia să vadă aievea, chiar să atingă, animale pe care le-au privit până acum numai la televizor. Sunt, în total, 50 de animale din 14 specii, de la peşti piranha, la rechini cu aripi albe şi negre, pinguini, pelicani, crocodili, şerpi, la ţestoase uriaşe şi la Emilio, hipopotamul pigmeu.
Preţul biletelor este de 30 de lei pentru adulţi, respectiv 25 de lei pentru cei mici. Circul Aquatico Bellucci a fost înfiinţat în urmă cu opt ani şi este primul circ italian care a făcut turnee în toate ţările nou aderate la UE.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: