Marian Pătuleanu s-a dat într-un spectacol penibil, când a fost oprit de polițiști, spunându-le acestora că toată comuna este proprietatea lui, iar pentru faptul că ei stau cu mașina acolo, vor plăti. În loc să accepte situația cu demnitate, edilul s-a pus pe făcut scandal în mijlocul drumului. Ba mai mult s-a apucat de dat telefoane pe la mai marii șefii Poliției Giurgiu pentru a interveni în favoarea lui.

Cei doi agenți de poliție nu s-au pierdut cu firea și au filmat tot circul făcut de primarul Pătuleanu! „Eu vin de la Prefectură de la ședință cu domnul Georgescu – șeful Poliției Giurgiu – și m-a trimis să izolez oamenii, de aia m-am grăbit”, i-a strigat primarul, agentului de poliție.

Cu un telefon în mână, edilul din Singureni – Giurgiu, cunoscut pentru ieșirile sale violente, a devenit provocator cu agentul de poliție. „Zi bă vrei șpagă?”.

Primarul Pătuleanu a devenit „celebru” în Giurgiu pentru ieșirile lui. De exemplu, el juca fotbal la echipa AFC Singureni, dar echipa a fost exclusă din campionatul Divizie D, ca urmare a comportamentului primarului.

Anunțul a fost făcut de Comisia de Disciplină de la Asociația Județean de Fotbal Giurgiu, în 5 februarie 2020. „În urma incidentelor semnalate de oficialii prezenți la partida dintre AFC Singureni – AS Viitorul Vedea, generate de către jucătorul Marian Pătuleanu de la Singureni, echipa AFC SINGURENI a fost exclusa din competiție. Din păcate echipa din Singureni, nu e la prima abatere”, se arată în comunicat.

Dialogul purtat de primar cu polițistul care își făcea datoria este redat mai jos:

Primar: Să îi arăt și lui domnul Tache, și lui domnul Popescu, și lui șefu lui domnul Georgescu … să vadă unde stați dvs, pe proprietatea mea, fără să îmi cereți acordul.
Polițist: Respectați regulile domnule Pătuleanu, că nu sunteți mai presus de ceilalți
Primar: Fără să îmi cereți acordul. Asta este proprietatea mea, și vă demonstrez cu documente în fața lui Georgescu, a lui domnul Tache și a lui domnul Popescu, să vadă ce abuzuri faceți. Pe timpul ăsta nu ne arde de radar. Ne arde cu totul de altceva.
Polițist: Și ai venit dumneata să salvezi țara asta. Dumneata. Dumneata. Domnule …
Primar: Nu e corect ce faceți!
Polițist: Dumneata ai dreptul să circuli cu așa viteză în localitate?
Primar: Su vin de la ședință de la Prefectură, cu domnul Georgescu. Și m-a trimis să izolez oamenii. De aia m-am grăbit.
Polițist: Păi izolații.
Primar: Dacă nu mă lăsați …
Polițist: În afara de circ nu faci altceva nimic, niciodată. Tot timpul faci circ.
Primar: Cum vă ocupați de radar pe timpul ăsta?
Polițist: Nu dumneata ești pus în măsură să stabilești ce face Poliția pe timpul ăsta.
Primar: La Prefectură ne-a spus să luăm legătura cu organele de poliție, și voi ce face. O să îi dau telefon și lui Marcel Vela, să vadă ce face Poliția Română pe timpul ăsta.
Polițist: Dați-i domnule telefon!
Primar: ”Domnul șef răspundeți-mi la telefon să vedeți ce fac colegii dvs. Pe cuvântul meu de onoare dacă nu te vede toată țara la televizor (vorbește cu agentul de poliție). Să vadă cu toată țara cum se descurcă Poliția Română, pe timp de criză, pe stare de urgență, îi ia cu raradul. Nouă ne arde de radar. Ascunși. Pe stare de urgență lor le arde să stea ascunși. Nu sunt niciun primar, sunt un simplu cetățean care vrea să îi fie respectate regulile. Respectă legea. Vrei șpagă, pe timpul ăsta vrei șpagă, domle?”
Polițist: ”Domnule Pătuleanu încetează cu nesimțirea. Da? Ce vrem?”
Primar: Uite cum sunteți amplasați. Ca hoții …
Polițist: Ce ai domnule, ai probleme de comportament? Vrei să scot pistolul?

 

#IPJGiurgiu 🤬 #CORONAVIRUS" În loc să lase capul plecat, să-și primească procesul verbal de contravenție și să-și achite spășit amenda, cocalarul politic Marian Pătuleanu a început să înșire nume ale șefilor Poliției Giurgiu și să #amenințe agenții Poliției Române.Scuza lui pentru depășirea vitezei regulamentare? Ridicolă! Pătuleanu le-a spus agenților de poliție că se grăbea să bage oamenii în izolare că așa i-au spus șefii Poliției Giurgiu și Prefectura Giurgiu. ”Eu vin de la Prefectură de la ședință cu domnul Georgescu (n.r. Seful IPJ Giurgiu) și m-a trimis să izolez oamenii, de aia m-am grăbit”, urlă Pătuleanu către agenții de poliție.Mai mult decât atât, Pătuleanu probabil consideră comuna Singureni a fi tarlaua lui proprietate personală, în criza de isterie acuzând polițiștii că stau pe proprietatea lui fără să-i ceară voie. Stați liniștiți, Pătuleanu „veghează dă coronavirus”, cum ar veni. Parcă-l și văd trăgându-și chiloții peste pantaloni, punându-și pe spate mușamaua de pe masă și alergând după COVID-19 cu Maybachul ca să-l gonească din comună atunci când apar „oamenii ăia răi” de la Poliția Rutieră care l-au tras pe dreapta tocmai când era pe punctul de a ne scăpa de coronavirus.Astfel de comportamente de cocalari politici nu sunt singulare în județul Giurgiu. Desigur, nu ar avea cum să fie deoarece Bădălău și-a ales colegii după „chipul și asemănarea lui”.Marian Pătuleanu a fost, în cele din urmă, sancționat contravențional dar circul pe care l-a făcut trebuie cunoscut de giurgiuvenii care să-și aleagă edilii în cunoștință de cauză.Este inadmisibil ca un astfel de specimen să fie tolerat într-o societate normală. "Sursa giurgiu-acid.ro

Publicată de Iulian Rontea pe Vineri, 20 martie 2020