Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului, a declarat că tot în cursul săptămânii viitoare va lua o decizie în privinţa candidaturii pentru conducerea PSD.

„Am un defect. Nu pot să fiu mincinos. Am aflat de propunerea pe care avea să o facă doamna Firea acum câteva minute în birou. Este normal ca mă o onorează şi mă obligă. E este normal sa încep sa discut cu colegii mei şi sa luăm o decizie.

Vreau luni să decidem data Congresului. Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai puternice Organizaţii. Era exclusă oricum orice candidatură la orice Congres dacă nu aveam susţinerea voastră”, a declarat Ciolacu în cadrul Conferinţei PSD Bucureşti.

„Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunţ dacă voi întra în aceasta cursa. Vreau sa găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât în următoarele două bătălii electorale PSD nu sa între în turul doi, ci să câştige alegerile”, a mai spus duminică Ciolacu.

La rândul său, Gabriela Firea a spus următoarele:

„Consider că amânarea în sine a unui Congres ne face rău. Să propunem organizaţiei Naţionale a PSD să stabilim o dată certă pentru Congres. Sunteţi de acord să propunem conducerii naţionale a PSD data, care a mai fost vehiculată în spaţiul public, data de 29 februarie pentru organizarea Congresului PSD?”

Membrii filialei PSD Bucureşti prezenţi în sală au aprobat propunerea Gabrielei Firea.

„Vă propun, dragi colegi, ca astăzi să-l susţinem pe domnul Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat”, a mai spus Firea, potrivit Realitatea.