Ciocolată Brukenthal cu aromă de orez şi rom

Ciocolată Brukenthal cu aromă de orez şi rom

La fel ca şi vienezii, care au făcut ciocolata Mozart, sibienii şi-au creat o ciocolată care să le întărească renumele oraşului.

Astfel, numele celui mai important şi mai vestit muzeu din centrul Ardealului, Brukenthal, are, începând cu 1 decembrie, o ciocolată „omonimă“. Ciocolata „Brukenthal“ a fost lansată chiar de ziua Naţională a României şi este produsă de firma Pralin, din Cisnădie. Aceasta urmează să fie lansată şi la Bucureşti, pe 17 decembrie.

Interesul pentru noul produs a fost destul de mare. Aproape 100 de sibieni, adulţi şi copii, s-au înghesuit să guste din noile delicatese, în incita instituţiei de cultură. „Este o ciocolată foarte bună. Am fost tare curios să o văd şi să o gust. O să iau câteva tablete şi pentru soţie şi nepoţi“, a spus un pensionar sibian prezent la lansarea produsului.

Spre o notorietate sporită şi bugete rotunjite „Ciocolata este produsă în două forme, de 5 grame şi de 50 de grame. Ea se va putea cumpăra numai din reţeaua Muzeului Brukenthal şi a partenerilor acestei instituţii“, a explicat Florin Balan, patron al fabricii ce produce ciocolata.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul Muzeului Brukenthal a declarat că, prin acest pas, instituţia pe care o conduce va avea o notorietate mai mare. „Pentru noi este o lansare importantă care ne poate rotunji şi bugetul, ca să zic aşa. Deocamdată, produsul se poate găsi numai în magazinele noastre de prezentare“, a spus şi Sabin Luca, cu ocazia lansării.   Noua ciocolată va fi disponibilă pe piaţă în două sortimente. Unul are aromă de cremă de orez şi rom, iar altul cu lapte.   În 2009, ciocolata va fi distribuită în străinătate, în hoteluri şi instituţii de cultură, urmând ca apoi să se găsească şi în magazine. Acest produs este doar începutul, Muzeul Brukenthal anunţând că, în fiecare an, se vor lansa, cu ocazia unor momente festive şi importante, şi alte produse de acest gen.