Ciocolata ajută la învăţatul matematicii şi reduce oboseala

Ciocolata ajută la învăţatul matematicii şi reduce oboseala

O echipă de cercetători din Marea Britanie a anunţat azi că studenţii care consumă ciocolată reţin mai uşor atunci când învaţă matematica şi sunt mai puţin obosiţi după o zi de muncă, în comparaţie cu cei care nu au consumat acest produs.

Studiu, prezentat în urmă cu câteva ore, cu ocazia conferinţei anuale a Asociaţiei Britanice de Psihologie, a arătată că substanţele flavonoide din ciocolată, obţinute din plante şi cunoscute pentru proprietăţile antioxidante, îmbunătăţesc activitatea intelectuală şi reduc oboseala, prin faptul că măresc fluxul sanguin din creier.

Pentru realizarea acestei cercetări, echipa de la Universitatea Northumbia, din nord-estul Angliei, a studiat 30 de persoane, cărora li se cerea să numere din trei în trei, începând de la un număr situat între 800 şi 999. Ulterior, participanţii erau serviţi cu o ciocolată caldă, după care repetau testul.

S-a constatat că după consumul de ciocolată, calculul se făcea mai rapid, iar persoanele nu prezentau aceleaşi semne de oboseală. Cantitatea totală de flavonoide luată de fiecare individ a fost de 500 mg, o cantitate mult mai mare decât s-ar putea regăsi într-o dietă obişnuită. Echipa care a condus studiul a mai precizat că următorul pas este de a cerceta efectele produse de o cantitate mai mică de flavonoide, până la 100 mg, cantitatea care se găseşte într-o ciocolată obişnuită.

Ne puteți urmări și pe Google News