Daniel Stroescu și Radu Milea au ”zburat” pe traseele ultimei competiții la care au participat. Ploieșteanul Radu Milea, care a început sportul făcând orientare în alergare, a luat parte la proba ”Elite” de la Maraton 7500, care presupune parcurgerea a 90 de kilometri în Munții Bucegi, cu trei urcări pe vârful Omu (2.507 m) și o diferență pozitivă de nivel de 7.500 de metri. Daniel, sportiv la SportGuru – BCR Racing Team, a terminat pe primul loc (a alergat alături de Robert Hajnal, concursul, din cauza dificultății, fiind unul pe echipe), după 16 ore și 5 minute, un nou record al cursei.

„Am avut o stare de frică și neliniște înainte de start pentru că a fost singura competiție din cariera mea pe care o abandonasem, în 2012”, ne-a spus Daniel Stroescu. La proba mai scurtă – „doar” 45 de kilometri și 3.700 de metri diferență pozitivă de nivel, denumită ”Hobby” – Radu Milea, un alt component al SportGuru, a terminat și el pe primul loc (în echipă cu Andrei Preda), cei doi parcurgând distanța în 5 ore, 56 de minute și 7 secunde. „Obiectivul nostru a fost să alergăm sub 5 ore și 30 de minute pentru a realiza un nou record al concursului dar, din cauza vântului din creastă, organizatorii au schimbat traseul și s-au mai adăugat câțiva kilometri de parcurs”, a precizat Radu Milea.

L-au cooptat și pe Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român

Horia Colibășanu (39 de ani), cel mai bun alpinist român al momentului, este ultimul sportiv cooptat în echipa de alergare SportGuru. Horia are la activ șapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălțime, toate escaladate fără șerpași de altitudine și fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Lhotse (8.516 m). Primul optimiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigaș” fiind atins în 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team, a mai urcat și pe Shishapangma (8.027 m) și Makalu (8.485 m).