Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România
Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România

Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România

Agenţia de Rating Politic a dat publicităţii, astăzi, un studiu care doreşte să răspundă la întrebarea "Cine sunt actorii cei mai prezenţi în dezbaterile televiziunilor de ştiri din România?".

Studiul a fost realizat în perioada 6 septembrie – 1 octombrie 2010 şi a ţinut cont de toate talkshowurile cu format stabil, cu periodicitate zilnică sau săptămânală, difuzate de Realitatea TV şi Antena 3 în perioada respectivă.

Politicienii au fost cei mai prezenţi în aceste emisiuni (166 de prezenţe, adică 58,7%), urmaţi de jurnalişti/comentatori (81 de prezenţe, adică 25,3%) şi de reprezentanţi ai sindicatelor/patronatelor (50 de prezenţe, adică 16,0%).

Campionul prezenţelor la talkshowurile televiziunilor de ştiri este Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigaţii Politice (GIP), care a avut 26 de aparaţii în perioada studiată. El este urmat de consultantul financiar Niels Schneker (23 de apariţii) şi de Vasile Marica, Sed Lex (18 apariţii).

Dintre politicienii, cel mai prezent în studiourile Realitatea TV şi Antena 3 a fost deputatul PDL Alin Popoviciu (15 apariţii). El este urmat în acest clasament de liderul PSD Victor Ponta (14 apariţii) şi de conservatorul Dumitru Pelican (13 apariţii).

PNL a avut cei mai mulţi politicieni prezenţi în talkshowurile celor două televiziuni (19), în timp ce PSD a avut 18 politicieni şi PDL 14. Ca număr de apariţii, însă, PDL şi PSD au cele mai multe (câte 48), urmaţi de PNL (42).

"Se poate observa în luna septembrie 2010 o orientare mai mare a partidelor, mai ales a PDL, de a trimite în dezbaterile generale personaje din eşalonul doi şi trei, în vreme ce PNL pare a fi partidul ce trimite cei mai mulţi lideri din eşalonul întâi la aceste emisiuni", constată autorii studiului.

Raportul complet, aici.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: